Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrik za 59 sekúnd a vysoká prehra. Mladým Slovákom nevyšiel vstup do turnaja v Trure

Aktualizované
Mladíci neprekonali ťažkú prekážku.
Mladíci neprekonali ťažkú prekážku.Profimedia
Zmiešaný výber 18 a 19-ročných slovenských hokejových reprezentantov prehral v úvodnom zápase prestížneho turnaja World Junior A Hockey Challenge s výberom "Kanada východ" vysoko 2:7.

Kanada východ - Slovensko 7:2 

Slováci mali dobrý vstup do duelu a v 9. minúte sa ujali vedenia, keď sa počas presilovky presadil Adam Cedzo. Domáci výber však do prvej prestávky vyrovnal a v druhej časti sa ujal vedenia 3:1. Kanaďania definitívne zlomili stretnutie v rozmedzí 59 sekúnd v úvode tretieho dejstva, keď strelil čistý hetrik Andy Reist. Všetky tri góly dal počas päťminútovej presilovky po tvrdom faule Cedza. Slovenský brankár Damián Slávik kryl 25 z 32 striel súpera, Dawson Labre mal 27 úspešných zákrokov.

Výber zložený prevažne z legionárov a doplnený o hráčov z projektu SR18 trénuje v Kanade hlavný kouč osemnástky Martin Dendis, pri tvorbe nominácie však mal kľúčové slovo tréner dvadsiatky Ivan Feneš. Na nominačný zoznam spoločne zaradili hokejistov, z ktorých viacerí ešte majú možnosť prehovoriť do tvorby záverečnej nominácie juniorskej reprezentácie na MS hráčov do 20 rokov v Švédsku. Slováci sa v Trure stretnú ešte s USA, "Kanadou západ" a Švédskom.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

"Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne. Boli sme silní v hre s pukom, vyhrávali osobné súboje, pre súpera sme boli nepríjemní a vytvárali sme si šance. Kanaďanov sme prinútili faulovať, vďaka čomu sme šli do vedenia. Škoda, že sme neboli efektívnejší," uviedol tréner slovenského výberu Dendis.

"Príležitosti síce boli, ale chýbal nám dôraz pred súperovou bránkou. V závere druhej tretiny sme navyše šli do oslabenia na päť minút po nešťastnom faule. Kanaďania strelili tri góly a naklonili duel na svoju stranu. Musíme sa poučiť, zlepšiť disciplínu. Strelecké pokusy boli vyrovnané, ale skóre hovorí pre protivníka. Verím, že sa dobre nastavíme na ďalší zápas," dodal.

Ďalší program Slovenska:

11. decembra o 20:30: USA - Slovensko

13. decembra o 20:30: Kanada západ - Slovensko

15. decembra o 20:30: Slovensko - Švédsko