Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Holanďania neboli spokojní s výkonom, Cissé: Výsledok pre nás nie je spravodlivý

Holanďania neboli spokojní s výkonom, Cissé: Výsledok pre nás nie je spravodlivý
Holanďania neboli spokojní s výkonom, Cissé: Výsledok pre nás nie je spravodlivýTASR
Senegal bol favoritovi z Holandska dlho minimálne vyrovnaným súperom. Siahal aspoň na remízu, ale po dvoch góloch v závere ostal africký šampión bez bodu.

Obrovskú šancu mal v 73. minúte Idrissa Gueye. Prudkou strelou zvnútra šestnástky zakončil na bránu, kde brankár Andries Noppert predviedol zákrok stretnutia. O jedenásť minút neskôr udrel Cody Gakpo.

Využil presný center Frenkieho de Jonga a hlavičkou potrestal zlé vybenutie Edouarda Mendyho. V nadstavení podčiarkol tri body pre "Oranjes" stredopoliar Davy Klaasen.

Útočník PSV Eindhoven napriek trom bodom s výkonom spokojný nebol. "Neboli sme dosť opatrní na lopte. Myslím si, že vieme hrať oveľa lepšie, ale boli sme silní, keď mal loptu súper. Musíme si to zanalyzovať a do ďalšieho zápasu si zobrať pozitívne veci," povedal po stretnutí Gakpo.

Frenkie de Jong a jeho dnešný zápas.
Frenkie de Jong a jeho dnešný zápas.StatsPerform

Gólman Noppert si udržal čisté konto pri prvom štarte za národný tím. 28-ročná jednotka Heerenvenu neskrývala nadšenie. "Hrať na majstrovstvách sveta bol môj detský sen, ale nikdy som si nemyslel, že to bude možné. Bolo naozaj niečo špeciálne, keď mi tréner brankárov Frans Hoek v piatok povedal, že budem hrať," nechal sa počuť.

Priznal, že to nebolo stretnutie ako každé iné. "Čím bližšie bol výkop, tým viac som bol napätý, ale bola to zdravá nervozita. Ani na klubovej úrovni som nikdy nehral na medzinárodnom fóre, no niekde musíte začať," pousmial sa šťastný Noppert.

Na druhej strane vládlo sklamanie. Senegal nebol horším tímom, no ukázalo sa, že vo finálnej fáze potreboval byť "klinickejším". Výrazne chýbal zranený Sadio Mané. "Nemyslím si, že výsledok je spravodlivým odrazom toho, ako prebiehal zápas. Som hrdý na mojich chlapcov a na to, čo predviedli," uviedol tréner Aliou Cissé.

Senegal sa v druhom zápase skupiny A stretne v piatok o 14:00 proti Kataru, kde bude jasným favoritom. Na Holandsko v rovnaký deň o 17:00 čaká Ekvádor. V prípade výhry si môže pred posledným kolom zabezpečiť víťazstvo v skupine.