Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Holandsko výkonom sklamalo, s Ekvádorom vydolovalo bod

Aktualizované
Holanďania nepredviedli oslnivý výkon, po ktorom môžu byť radi za bod.
Holanďania nepredviedli oslnivý výkon, po ktorom môžu byť radi za bod.Profimedia
V druhom skupinovom vystúpení reprezentácia Holandska predstavila proti Ekvádoru. O konečnom rezultáte rozhodli vstupy do polčasov. V prvom ho mali lepší Holanďania, v druhom Ekvádorčania. Stretnutie sa skončilo remízou.

Holandsko - Ekvádor 1:1 (1:0)

Góly: 6. Gakpo - 49. Valencia

Holanďania vstúpili do stretnutia aktívne. Od úvodu držali loptu a už v šiestej minúte sa dočkali prvého presného zásahu. Svoj druhý gól v Katare strelil a skóre duelu otvoril Gakpo. Spoza šestnástky napriahol a ranou do pravého horného rohu nedal ľavačkou Galíndezovi šancu – 1:0.

V úvodnej pätnásťminútovke sa zrodil len jeden útok a Holandsko ho dokázalo využiť ku gólu. V nasledujúcich minútach sa hralo medzi oboma šestnástkami, s viacerými súbojmi na jednej i druhej strane.

Ekvádorčania sa po prvý raz ozvali v polovici prvého dejstva rýchlymi kombináciami. Najprv Plata centroval pred bránu, prudkú loptu odvrátil Timber a následne z opačnej strany prenikol do pokutového územia Estrada. Neuspel ani on.

V tej chvíli sa do zápasu dostal do tých chvíľ nevýrazný Ekvádor a v 33. minúte prinútil po zakončení Valenciu k pravej žrdi k prvému zákroku Nopperta. Vyrážal na rohový kop.

V samom závere prvého polčasu sa Ekvádorčania dočkali vyrovnania, no pre ofsajdové postavenie Poroza pred Noppertom zásah neplatil, a tak sa úvodná štyridsaťpäťminútovka skončila víťazne pre Holandsko.

Krátko po návrate na trávnik začali "Oranjes“ vlažne a po rozohrávke Nopperta prišiel o loptu Timber, čo okamžite využil Ekvádor na rýchlu prihrávku. Zmocnil sa jej Estupiñán, zľava vypálil na bránu, Noppert vyrazil pred seba, kde bol pohotový Valencia a dorazil na 1:1.

Dej sa otočil v prospech Ekvádoru. V 60. minúte prišla ich ďalšia akcia, po ktorej Plata pálil z hranice pokutového územia do brvna.

Nebol to ale žiadny ofenzívny futbal. S pribúdajúcimi minútami sa z trávnika vytratilo tempo a útočné akcie. V oboch šestnástkach sa hralo minimálne. Holandsku nepomohol ani príchod Depaya.

Na opačnej strane pohrozil aktívne napádajúci Rodríguez takmer vystihol odkop Nopperta. Od jeho nohy sa lopta odrazila vedľa brány. V nadstavenom čase neprišiel žiadny nápor, stav zostal nezmenený. Oba tímy si pripisujú do tabuľky bod.