Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hossa sa takmer rozplakal, odchádza do Chicaga. Legendy žasli nad Trenčínom

Marián Hossa si svoju rozlúčku užil naplno.
Marián Hossa si svoju rozlúčku užil naplno.TASR
Marián Hossa (44) sa v rodnom Trenčíne pred vypredaným zimným štadiónom a po boku najväčších hviezd, s ktorými hrával, definitívne rozlúčil s kariérou. Po exhibičnom stretnutí neskrýval pocity šťastia a radosti.

Ešte pred stretnutím počas slávnostného otvorenia prišla na ľad celá jeho rodina a zaplnená hala spievala "Happy birthday" jeho najmladšej dcére, ktorá 18. augusta oslávila prvé narodeniny. Následne mal príhovor samotný Hossa.

"Bolo to dojímavé. Ja sa nerozplačem skoro nikdy, ale keď som rozprával, tak som mal čo robiť, aby som pokračoval. Atmosféra bola vynikajúca, to sme aj očakávali, keďže sme sem dostali veľké mená. Verím, že ľudia si to užili rovnako ako ja," hovoril po stretnutí v mix zóne.

Prišiel takmer každý

Hossa sprvu myšlienke jeho agenta Petra Neveriša nebol úplne otvorený: "Na začiatku som neplánoval, že by som sa potreboval takto rozlúčiť, lebo akcií bolo viac. Keď sme sa však do toho pustili, povedali sme si, že keď už do toho ideme, tak poriadne. Postupne sa to nabaľovalo. Dovolím si povedať, že účasť mi potvrdilo 80 % hráčov, z čoho som bol veľmi milo prekvapený. Veľmi si to vážim," tešil sa.

Na poslednú chvíľu vypadli dve hviezdne mená: "Škoda, že Zetterberg si dva dni pred akciou rozbil na futbale koleno. Bohužiaľ, Patrickovi Sharpovi zomrel brat. Keď sa to dozvedel, bol už v lietadle. Musel náhle odcestovať. Volal som s ním, plakal a nebol to príjemný rozhovor. Takéto tragédie sa, bohužiaľ, stávajú. Život si treba užiť. On sa sem veľmi tešil a povedal mi, aby sme si to užili aj za neho," prezradil smutné správy.

Bol úžasný. Mysleli sme si, že nemá šťastie, tvrdí Lidström

Legendy svetového hokeja spoločne strávili viacero dní a mali na čo spomínať: "Príhody boli. Hölmstrom sa hádal s Lidströmom, že stál pred bránkou a zabránil desiatim inkasovaným gólom za sezónu, takže vďaka nemu je Lidström sedemnásbobným víťazom Norris Trophy. Nasmiali sme sa a pri každom vínku sa to stupňovalo. Spomínali sme aj príhody z Chicaga. Je veľmi príjemné sa znova porozprávať," nechal sa počuť Hossa.

Bondra, Hossa a Toews sa tešia z gólu.
Bondra, Hossa a Toews sa tešia z gólu.TASR

Legendy boli Trenčínom unesené

Piatkový večer ukončili hráči súkromnou akciou na trenčianskom hrade Matúša Čáka. Z hotela to nemali ďaleko, keďže boli ubytovaní priamo pod dominantou mesta. Hráči si podmienky nesmierne pochvaľovali.

"Od prvého momentu z toho boli unesení. Ja som sa ich nič nepýtal. Oni ma zásobovali slovami, že podmienky, ktoré tu majú ako hotel, samotné mesto a servis okolo nich, sú na vysokej úrovni. Boli milo prekvapení. Nečakali to. Mysleli si, že si prídu zahrať a dorazia aj nejakí ľudia, ale to všetko okolo toho bolo pre viacerých neuveriteľné. Ako som povedal viackrát, obrovská vďaka ide Peťovi Neverišovi," uviedol Hossa.

Na Slovensko prišli aj hokejisti, ktorí kariéru ukončili už skôr: "Veľmi milo ma prekvapil Daniel Alfredsson. Bolo vidieť, že už má nejakú nadváhu, ale hokejové IQ, prihrávky a cit pre hokej je stále vynikajúci," podotkol.

Hossa takisto nepatrí medzi hráčov s pravidelnou návštevou na zimáku: "Na ľad už vôbec nechodím a svojím spôsobom po tom ani netúžim. Teraz som si bol dva-trikrát zakorčuľovať, aby som sa dostal do tempa. Keď človek nehrá dlhšie, tempo je pomalšie, ale nejaké záblesky tam boli, dal som aj góly. Je to ako s bicyklovaním. Keď sa to človek naučí, tak to nezabudne," usmieval sa.

Bude pracovať pre Chicago

Nabitý program trojnásobného víťaza Stanly Cupu pokračuje, čoskoro odchádza do zámoria: "Do Chicaga letím 21. augusta, máme tam jednu akciu s Blackhawks. Uvidíme, ako sa dohodneme na spolupráci. Padla síce myšlienka, či sa nechcem presťahovať naspäť do Chicaga a byť hlbšie zapojený, ale povedal som, že to nepôjde. Je pár vecí, ktoré by som si vedel predstaviť a k tomu môžeme postupne pridať ďalšie," prezradil Hossa.

Verí, že prestavba Blackhawks bude rýchla a čoskoro sa organizácia opäť dostane na vrchol: "Máte víťazné obdobie a potom príde prestavba, to čaká každé mužstvo. Ťažko je udržať víťazný tím desaťročia. My sme mali šťastie, že sme udržali silnú partiu v priebehu ôsmich rokov a dokázali sme vyhrávať. Odišiel už aj Toews. Kapitán opúšťa loď ako posledný," poznamenal.

Aktuálne sa všetky oči upierajú na draftovú jednotku a generačný talent Connora Bedarda: "V podstate z hráčov momentálne nepoznám nikoho. Budú to stavať na novej superhviezde. Stretol som sa s ním v Chicagu. Vyzerá, že má našliapnuté veľmi vysoko. Je to milý chalan, ale na ľade je silný, dominantný a nepríjemný. Chce robiť všetko pre hokej. Vidieť, že má hlavu nastavenú veľmi dobre," dodal Marián Hossa.