Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrunčáková skončila v semifinále. Martin nevyužil mečbal a prehral, duel Zelníčkovej preložený

Hrunčáková sa v zápase o titul neobjaví.
Hrunčáková sa v zápase o titul neobjaví.TASR / Jaroslav Novák
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 18. októbra?

22:47 - Jiří Lehečka sa v sobotňajšom semifinále turnaja ATP 250 v Antverpách stretne so 47. hráčom sveta Marcosom Gironom. Vo večernom štvrťfinále americký tenista zmietol domáceho Zizoua Bergsa dvakrát 6:2.

22:43 - Viktória Hrunčáková a Gabriela Knutsonová skončili v semifinále turnaja v Calgary. Slovensko-české duo nestačilo na americký pár Andersonová - Hewitttová po výsledku 6:2, 6:7, 8:10.

22:08 - Svetová desiatka Grigor Dimitrov zdolala na halovom turnaji ATP 250 v Štokholme Švajčiara Dominica Strickera 6:3, 6:2. V semifinále ho čaká Tallon Griekspoor z Holandska.

21:07 - Jiří Lehečka zdolal na halovom podujatí v Antverpách svetovú jedenástku a dvojnásobného semifinalistu Stefanosa Tsitsipasa 6:4, 6:4 bez straty podania, vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2 a prvýkrát po trojmesačnej pauze zavinenej zranením chrbta vyhral tri zápasy v rade.

Zostrih stretnutia Lehečka - Tsitsipas.
Flashscore

20:36 - Tallon Griekspoor zdolal na halovom turnaji ATP 250 v Štokholme svetovú osmičku Caspera Ruuda z Nórska 7:5, 7:6 a zlepšil svoju zlú bilanciu proti hráčom TOP 10 na 3:23.

Zostrih zápasu Griekspoor - Ruud.
Flashscore

19:23 - Francúzsky tenista Hugo Gaston sa prebojoval do semifinále na turnaji ATP v belgických Antverpách. V piatkovom zápase vyradil najvyššie nasadeného Alexa de Minaura z Austrálie v troch setoch 6:3, 3:6 a 7:5.

18:25 - Karolína Muchová na treťom turnaji po sebe postúpila do semifinále. Na podniku WTA 500 v čínskom Ningbe porazila v dažďom prerušenom dueli 2:6, 6:2, 6:3 svetovú dvanástku Annu Kalinskú a z posledných 16 zápasov si pripísala už 14. víťazstvo. O finále, v ktorom by sa usilovala o druhý a najcennejší titul, si zahrá s ďalšou Ruskou Mirrou Andrejevovou.

17:36 - Karen Chačanov na halovom turnaji v Almaty potvrdil rolu favorita aj druhýkrát a po výhre 6:2, 6:4 nad domácim outsiderom Beibitom Žukajevom postúpil prvýkrát od februárového triumfu v Dohe do semifinále. V ňom sa tretí nasadený Rus stretne s Austrálčanom Aleksandarom Vukicom.

16:55 - Félix Auger-Aliassime štartoval v minulosti v hlavnej súťaži halového turnaja v Antverpách iba predvlani a dokráčal až k triumfu. Tohtoročné pôsobenie však zakončil ako nasadená trojka už vo štvrťfinále po takmer trojhodinovej bitke a porážke 6:3, 2:6, 6:7 s Robertom Bautistom Agutom. Španielsky veterán sa dostal do svojho prvého semifinále na hlavnej tour od vlaňajšieho júna a vyzve v ňom Alexa de Minaura alebo Huga Gastona. Na finále na tejto úrovni čaká od januára 2023.

16:33 - Semifinálový zápas štvorhry Radky Zelníčkovej s Caglou Buyukakcayovou v Kayseri bol preložený na sobotné ráno. Slovensko-turecká dvojka sa ukáže v súboji proti slovinsko-gréckemu páru Jakupovičová - Papamichailová.

16:05 - Stan Wawrinka zaznamenal na prebiehajúcej halovej akcii v Štokholme svoju prvú víťaznú sériu od US Open 2023 a vo štvrťfinále po prekvapivom víťazstve v dvoch tajbrejkoch nad nasadenou jednotkou Andrejom Rubľovom slávil svoj premiérový skalp hráča z TOP 10 od vlaňajšieho augusta. V prvom semifinále od minulého júla sa trojnásobný grandslamový šampión a bývalý tretí hráč sveta stretne so šampiónom ročníka 2021 Tommym Paulom.

14:44 - Paula Badosová potvrdila vo štvrťfinále na päťstovke Ningbo Open skvelú formu a po setoch 6:3, 6:2 nedala šancu svetovej desiatke Beatriz Haddadovej Maiovej. Španielka, ktorá v posledných mesiacoch prežíva znovuzrodenie, sa už na štvrtom turnaji v rade dostala do štvrťfinále a na štyroch z posledných šiestich do semifinále. O druhé finále v tomto roku sa pobije s Dariou Kasatkinovou.

14:22 - Podujatie v Santa Margherita di Pula nebude mať slovenského zástupcu. Andrej Martin nevyužil vedenie 1:0 na sety ani mečbal v druhom dejstve a Petrovi Nesterovovi napokon po troch hodinách a troch minútach podľahol 6:3, 5:7 a 4:6.

13:46 - Kimberly Birrellová potrebovala štyri pokusy na to, aby prvýkrát zvládla štvrťfinálový duel na najvyššom okruhu. Dvadsaťšesťročnej Austrálčanke sa to podarilo na podniku WTA 250 v Osake, kde zdolala 7:5, 6:4 Sarah Saitóvú. O prvé finále sa pobije s ďalším domácim prekvapením Aoi Itóvou.

13:40 - Frances Tiafoe plnil na menšom halovom podniku ATP 250 v Almaty rolu nasadenej jednotky a prekvapivo dohral už vo štvrťfinále. Aktuálne 15. hráč sveta nestačil 2:6, 6:7 na Aleksandara Vukica, ktorý v rebríčku figuruje o 70 miest nižšie a zapísal si svoj iba tretí skalp hráča z TOP 20. V treťom semifinále na najvyššom okruhu a prvom v hale vyzve Karena Chačanova alebo domáceho Beibita Žukajeva.

12:44 - Barbora Krejčíková sa na prebiehajúcej päťstovke Ningbo Open prebojovala do svojho šiesteho tohtoročného štvrťfinále, ale semifinále si nezahrá. Úradujúca wimbledonská šampiónka sa vzdala za stavu 6:7, 2:3 Mirre Andrejevovej a bilanciu s ruskou kométou si zhoršila na 1:3. 

10:52 - Daria Kasatkinová odvrátila v takmer trojhodinovej bitke na turnaji WTA 500 v čínskom Ningbe dva mečbaly tento rok skvele hrajúce Julie Putincevovej a po víťazstve 6:4, 1:6, 7:6 si zahrá o svoje šieste finále v tejto sezóne. Ruska, ktorá zaznamenala všetkých päť predchádzajúcich finálových účastí v tomto roku práve na päťstovkách, sa v semifinále stretne s Beatriz Haddadovou Maiovou alebo Paulou Badosovou.

10:09Gabriel Diallo prežíva na podniku ATP 250 v Almaty svoj zatiaľ najlepší turnaj na najvyššom okruhu. Dvadsaťtriročný Kanaďan sa v kazašskej hale dostal do svojho vôbec prvého osemfinále na tejto úrovni a vo štvrťfinále potom zdolal po obrate 3:6, 6:3, 6:4 nasadenú dvojku a svetovú dvadsaťtrojku Alejandra Tabila. O najväčšie finále zabojuje proti domácemu Alexanderovi Ševčenkovi alebo Franciscovi Cerúndolovi.

09:57 - Kvalifikantka Aoi Itóvá hrá na domácej akcii WTA 250 v Osake svoju prvú hlavnú súťaž na najvyššom okruhu v kariére a môže to pokojne dotiahnuť až do finále. Dvadsaťročná Japonka zo 188. miesta rebríčka vyradila grandslamovú šampiónku Sofiu Keninovú, nasadenú osmičku Elisabettu Cocciarettovú a naposledy po setoch 6:7, 6:2, 6:3 Evu Lysovú. V semifinále si zmeria sily s Kimberly Birrellovou alebo krajankou Sarah Saitóvou.

09:00 - O prienik do finále sa pobije aj Radka Zelníčková. V tureckom Kayseri sa po boku domácej Cagly Buyukakcayovej predstaví v semifinálovom súboji proti slovinsko-gréckej dvojici Jakupovičová - Papamichailová.

08:45 - Andrej Martin si v Santa Margherita di Pula zahrá semifinále turnaja. V zápase o postup do titulového boja bude jeho prekážkou bulharský oponent Petr Nesterov.

08:02 - Bývalá svetová sedmička Belinda Benčičová, ktorá sa na jar stala mamičkou, sa chce pol roka po pôrode dcéry Belly vrátiť na tenisový okruh. Dvadsaťsedemročná Švajčiarka oznámila, že jej cieľom je predstaviť sa už na novembrovom Billie Jean King Cupe, v ktorom Švajčiarsko čaká na domácej pôde play-off proti Srbsku. Olympijská víťazka z Tokia 2021 chce otestovať svoju formu už na konci októbra na halovej akcii ITF W75 v nemeckom Hamburgu.

07:45 - Danielle Collinsová po tohtoročnom Australian Open oznámila, že sezóna 2024 je jej poslednou, aby mohla založiť rodinu. Počas jari sa však dostala do možno životnej formy, vrátila sa do TOP 10 a napriek nepodareným posledným týždňom svoje plány zmenila.

"Aj keď som sa tešila, že tenisovú kariéru zakončím tento rok na vysokej úrovni a po hlave skočím do ďalšej kapitoly svojho života, nešli veci podľa plánu. Takže príbeh Danimal sa nekončí, v roku 2025 sa na okruh vrátim," oznámila 30-ročná Američanka na Instagrame.

06:38 - Suzan Lamensová v japonskej Osake zdolala 4:6, 6:3, 6:3 Rumunku Anu Bogdanovú a postupom do semifinále vyrovnala svoje maximum na okruhu WTA z tohtoročnej Budapešti. O finále, ktoré jej teoreticky môže zaistiť premiérový posun do TOP 100, si päť zápasov neporazená Holanďanka zahrá s Clarou Tausonovou alebo Diane Parryovou.

06:00 - Viktória Hrunčáková a Gabriela Knutsonová si v Calgary zahrajú semifinále. Slovensko-české duo si v Kanade za 77 minút poradilo s dvojicou Belgraverová - Gimbrereová pomerom 6:1, 4:6 a 10:7. V boji o finále ich čaká americký pár Andersonová - Hewitttová.