Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hua Hin patrí Šramkovej, Haddadová Maiová ovládla turnaj v Soule. Laver Cup vyhral tím Európy

Šramková sa teší zo zisku titulu.
Šramková sa teší zo zisku titulu.Hasan Mrad/IMAGESLIVE via ZUMA P / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 22. septembra?

21:43 - Európsky tím nebol ďaleko od toho, aby tretí rok po sebe na Laver Cupe prehral. Sériu výberu sveta sa mu však napokon podarilo ukončiť, hoci do záverečného hracieho dňa vstupoval so štvorbodovou stratou a od neúspechu ho delila jedna prehra. Rozhodujúci duel obstarali Carlos Alcaraz a Taylor Fritz, Španiel potvrdil papierové predpoklady a po setoch 6:2, 7:5 vybojoval pre Európu tesné víťazstvo 13:11. Viac v článku.

19:45 - Alexander Zverev prekonal manko setu a brejku, zdolal Francesa Tiafoea 6:7, 7:5, 10:5 a upravil stav série Laver Cupu medzi Európou a výberom sveta na 10:11. O víťazovi tohtoročnej edície v nemeckom Berlíne rozhodne posledný zápas medzi Carlosom Alcarazom a Taylorom Fritzom.

17:30 - Juncheng Shang na domácej pôde v Čcheng-tu prekonal Alexandra Bublika 6:4, 7:6 a v pondelok si zahrá svoje tretie semifinále na okruhu ATP v tomto roku i v kariére. V ňom sa 19-ročný Číňan stretne s Yannickom Hanfmannom.

Zostrih zápasu Shang - Bublik.
Flashscore

16:45 - Daniil Medvedev nevyhral ani svoj druhý singlový zápas na tohtoročnom Laver Cupe. Grandslamový šampión a bývalý líder rebríčka prehral 7:6, 5:7, 7:10 s Benom Sheltonom, ktorý zariadil vedenie 11:7 pre výber sveta. Európania musia vyhrať oba zostávajúce zápasy, ak nechcú prehrať tretí rok po sebe.

16:20 - Zhizhen Zhang na domácom turnaji v Chang-čou zdolal antukového špecialistu Roberta Carballésa 6:3, 6:3, čím zabezpečil prvé čisto čínske semifinále na okruhu ATP v histórii a skompletizoval semifinálovú účasť na všetkých troch povrchoch na tejto úrovni. Vo svojom treťom semifinále sa stretne s krajanom Yunchaoketeom Buom a zabojuje o prvé finále.

Zostrih stretnutia Zhang - Carballés.
Flashscore

16:00 - Alex Molčan sa neprebojoval do finále kvalifikácie v Lisabone. Rakúšanovi Neilovi Oberleitnerovi podľahol 2:6, 5:7 a aj naďalej prežíva hernú krízu.

15:00 - Martin Kližan uspel v semifinále kvalifikácie na challengeri v portugalskom Lisabone. Domáceho Goncala Falcaa zdolal jednoznačne 6:1, 6:0. Kvalifikácia čaká na tom istom podujatí aj jeho krajana Alexa Molčana.

14:12 - Carlos Alcaraz a Casper Ruud takmer vyrovnali skóre na Laver Cupe medzi tímom Európy a výberom sveta. Európske duo zdolalo americkú dvojicu Ben Shelton, Frances Tiafoe 6:2, 7:6 a upravilo skóre na 7:8 z ich pohľadu.

13:18 - Životný úspech Šramkovej, v Thajsku porazila Siegemundovú a oslavuje prvý titul.

12:28 - Marin Čilič si po dlhotrvajúcich problémoch s kolenom zabezpečil v čínskom Chang-čou prvú semifinálovú účasť od októbra 2022. Bývalý tretí hráč sveta a šampión US Open zdolal vo štvrťfinále Jasutaka Učijamu 6:2, 6:7, 7:6.

11:22 - Lorenzo Musetti postúpil v Čcheng-tu do semifinále. Najvyššie nasadený hráč vo štvrťfinále zdolal trápiaceho sa Adriana Mannarina 6:2, 5:7, 6:2. O svoju tretiu tohtoročnú finálovú účasť si aktuálna svetová 19-ka zahrá s rozbehnutým kvalifikantom Alibekom Kachmazovom.

11:20 - Jelena Rybakinová v tejto sezóne bojuje so zdravotnými problémami a naposledy hrala v prvom kole na US Open, po ktorom sa zo záverečného Grand Slamu roka odhlásila. Svetová štvorka následne zrušila svoj štart na päťstovke v Soule a teraz sa odhlásila aj z nadchádzajúceho turnaja WTA 1000 v Pekingu. Do zoznamu prihlásených pre hlavnú súťaž sa posunula Sara Sorribesová.

11:07 - Brazílska tenistka Beatriz Haddadová Maiová sa stala víťazkou turnaja WTA 500 v kórejskom Soule. V pozícii tretej nasadenej zdolala jednotku pavúka Rusku Dariu Kasatkinovú po trojsetovom boji 1:6, 6:4, 6:1. Dvadsaťosemročná Brazílčanka si pripísala prvý titul v sezóne a štvrtý v kariére. Haddadová Maiová otočila zápas, v ktorom prehrávala 1:6 a 1:3 v druhom sete. Vo štvrtom vzájomnom stretnutí s Kasatkinovou dosiahla tretie víťazstvo.

9:45 - Brandon Nakashima dorazil na ázijský kontinent po skvelých výkonoch na US Open Series a v čínskom Chang-čou zaznamenal 58. a 59. víťazstvo v sezóne. Kým v druhom kole musel Američan odvracať dva mečbaly proti outsiderovi Colemanovi Wongovi, vo štvrťfinále zdolal Rinkyho Hijikata 7:5, 6:3. O svoje prvé finále na okruhu ATP od septembra 2022, keď v San Diegu získal svoj jediný titul na tejto úrovni, sa stretne s Jasutakom Učijamom alebo Marinom Čiličom.

9:30 - Ruský tenista Alibek Kachmazov sa prebojoval do semifinále dvojhry na turnaji ATP v čínskom Čcheng-tu. V pozícii kvalifikanta zdolal tretieho nasadeného Nicolása Jarryho 6:3, 6:4. Čiľan predtým vyradil slovenského tenistu Lukáša Kleina.

8:00 - Rebecca Šramková sa po týždni opäť prebojovala do finále dvojhry na okruhu WTA. V semifinále turnaja kategórie 250 v thajskom meste Hua Hin vyhrala nad Slovinkou Tamarou Zidanšekovou hladko 6:4, 6:2 za 84 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza nastúpi v súboji o svoj premiérový titul proti Laure Siegemundovej z Nemecka o 11:00.