Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Islanders s ním už nepočítajú, Pánik smeruje ku Gernátovi do Švajčiarska

Aktualizované
V uplynulom ročníku vyhral Calder Cup.
V uplynulom ročníku vyhral Calder Cup.Profimedia
Slovenský hokejista Richard Pánik (31) sa zo zámorskej NHL sťahuje do najvyššej švajčiarskej súťaže. Príchod potvrdil klub Lausanne HC, kam ho poslal na hosťovanie jeho New York Islanders.

Ostrovania už s 31-ročným útočníkom nepočítajú, hoci má s nimi ešte rok platnú zmluvu. Nedávno ho umiestnili na waiver listinu, z ktorej ho si však žiadny iný profiligový klub nevybral.

Podľa webstránky švajčiarskeho klubu podpísal zmluvu do konca tejto sezóny. "Richard je hráč, ktorý má bohaté skúsenosti s hokejom na najvyššej úrovni. V tíme môže prevziať úlohu strelca," uviedol na adresu slovenského krídelníka tamojší tréner John Fust.

Pánik po úspešnom absolvovaní lekárskych prehliadok trénoval v Lausanne už v stredu. "Som veľmi šťastný, že môžem pôsobiť vo Švajčiarsku. Bola to moja prvá voľba. Nemôžem sa dočkať momentu, keď nastúpim za Lausanne v tejto veľmi kvalitnej lige," povedal pre klubový web hráč, ktorý bude nosiť v novom tíme dres s číslom 77.

Organizácia hľadala ôsmeho legionára po tom, ako sa mu zranil rakúsky útočník Michael Raffl. Slovenský krídelník sa v Lausanne stretne s krajanom Martinom Gernátom.

Pánik odohral v minulej sezóne za Islanders iba štyri duely v NHL so ziskom jednej asistencie. Zväčša pôsobil v nižšej zámorskej súťaži AHL, kde obliekal dresy Bridgeportu Islanders a neskôr Chicaga Wolves, s ktorým vyhral prestížny Calderov pohár. V NHL predtým hral aj za Tampu Bay, Toronto, Chicago, Arizonu, Washington a Detroit.