Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová do 2. kola Wimbledonu, Kovalík s titulom. Mihalíková bez štvrťfinále

Jamrichová je nasadenou jednotkou dievčenského pavúka.
Jamrichová je nasadenou jednotkou dievčenského pavúka.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 7. júla?

22:30 - Coco Gauffová nesplnila úlohu najväčšej favoritky v dolnej polovici wimbledonského pavúka. Svetová dvojka prehrala aj tretie osemfinále na najslávnejšom turnaji, tentoraz podľahla 4:6, 3:6 krajanke Emme Navarrovej. Staršia Američanka si zahrá prvé grandslamové štvrťfinále a vyzve finalistku nedávneho French Open Jasmine Paoliniovú.

22:00 - Tommy Paul ďalej nadväzuje na prvý triumf na tráve, ktorý získal na generálke v Queen's Clube. Američan zdolal bývalého semifinalistu Roberta Bautistu Aguta 6:2, 7:6, 6:2, zaznamenal deviate víťazstvo za sebou a vylepšil si wimbledonské maximum. Vo štvrťfinále vyzve úradujúceho šampióna Carlosa Alcaraza.

21:40 - Slovenská juniorka Mia Pohánková, ktorá zvládla dvojkolovú kvalifikáciu, bude v hlavnej súťaži čeliť Američanke Shannon Lamovej. Pôvodne naplánovaný súboj na nedeľu museli pre vytrvalý dážď odložiť na pondelok.

21:35 - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková s domácou Britkou Oliviou Nichollsovou skončili v osemfinále štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V nedeľňajšom zápase, ktorý prerušili pre dážď, podľahli deviatemu nasadenému ukrajinsko-lotyšskému páru Ľudmyla Kičenoková a Jeļena Ostapenková v troch setoch 6:3, 2:6, 3:6.

20:50 - Lulu Sunová pokračuje v zbieraní prekvapivých skalpov na Wimbledone a zároveň v kariére. Novozélandská kvalifikantka, ktorá nikdy nebola v elitnej stovke rebríčka a až tento rok v Londýne prvýkrát prešla cez úvodné kolo grandslamu, prekvapila v osemfinále domácu hviezdu a grandslamovú šampiónku Emmu Raducanuovú po setoch 6:2, 5:7, 6:2. O prvé semifinále na najvyššom okruhu si zahrá s Donnou Vekičovou.

20:20 - Daniil Medvedev je po roku opäť krok od postupu do semifinále Wimbledonu. V osemfinále viedol 5:3 s Grigorom Dimitrovom, ktorý sa pošmykol a zranil si koleno. Súboj skrečoval. Rus sa vo štvrťfinále stretne s Jannikom Sinnerom. Vo vzájomnej bilancii s Talianom vedie 6:5, ale prehral s ním posledných päť duelov.

19:35 - Donna Vekičová má na konte päť finálových účastí na trávnatých dvorcoch najvyššieho okruhu, ale prekvapujúco až tento rok sa prvýkrát v kariére dostala do štvrťfinále Wimbledonu. Chorvátka zdolala bývalú svetovú dvojku Paulu Badosovú v súboji prerušovanom dažďom 6:2, 1:6, 6:4. Španielka na tomto mieste prehrala aj tretie osemfinále. O prvé grandslamové semifinále bude Vekičová bojovať proti Lulu Sunovej alebo Emme Raducanuovej.

19:05 - Jannik Sinner si zahrá vo štvrťfinále Wimbledonu tretí rok po sebe. Aktuálny líder rebríčka zdolal v osemfinále Bena Sheltona 6:2, 6:4, 7:6 aj vďaka odvráteným setbalom. O vyrovnanie najlepšieho a vlaňajšieho výsledku v All England Clube bude bojovať s Grigorom Dimitrovom alebo Daniilom Medvedevom.

18:37 - Rozkúskovaný je aj osemfinále štvorhry žien. Slovenka Tereza Mihalíková spoločne s Britkou Nichollsovou vedú 4:3 a 40:15 pri vlastnom podaní nad favorizovaným ukrajinsko-lotyšským duom Kičenoková/Ostapenková.

18:35 - V nedeľu od 22:00 by mala odohrať 1. kolo dvojhry junioriek aj ďalšia slovenská zástupkyňa Mia Pohánková, ktorá zvládla dvojkolovú kvalifikáciu. V hlavnej súťaži bude čeliť inej Američanke - Shannon Lamovej. Je to však otázne, keďže, ako asi tušíte, vo Wimbledone opäť raz prší. Neuveriteľné.

18:15 - Slovenka Renáta Jamrichová vstúpila do hlavnej fázy juniorského Wimbledonu víťazstvom. Nasadená jednotka porazila v dažďom pretkanom stretnutí 1. kola Američanku Christashu McNeilovú za hodinu a dvanásť minút pomerom 6:2, 6:3. Čítajte viac.

17:55 - Tentoraz bola dažďová prehánka kratšia, päť minút pred 18:00 sa rozbieha dianie aj na nekrytých dvorcoch Wimbledonu.

17:35 - Carlos Alcaraz mal problémy aj vo štvrtom dueli na tohtoročnom Wimbledone. V treťom kole prežil päťsetovú bitku s Francesom Tiafoem, pričom bol tajbrejk od konca na turnaji, ďalší päťsetový stret mu hrozil v osemfinále s Ugom Humbertom. Minuloročný šampión napokon zvíťazil 6:3, 6:4, 1:6, 7:5 a vo štvrťfinále sa stretne buď s Tommym Paulom, alebo krajanom Robertom Bautistom Agutom. Čítajte viac.

17:03 - Hralo sa približne tridsať minút a pre dážď opäť na grandslamovej tráve vynútene pauzujeme. Slovenka Renáta Jamrichová vyhráva nad Američankou McNeilovou 6:2, 4:1 a pri podaní súperky má brejkbal. Hrá sa iba na kurtoch so zatiahnutou strechou.

16:32 - Po takmer dvoch hodinách dažďa môžeme na Wimbledone znovu pokračovať. Uvidíme, aké vrtochy si počasie po zvyšok nedele ponechalo.

16:30 - Madison Keysová si v rozhodujúcom dejstve osemfinále Wimbledonu vypracovala náskok 5:2 s dvomi brejkami k dobru. Američanka si však zranila ľavé stehno, o vedenie prišla a za stavu 3:6, 7:6, 5:5 s veľmi obmedzeným pohybom duel skrečovala. Do štvrťfinále tak postúpila Talianka Jasmine Paoliniová, ktorá ešte pred dvoma týždňami nevyhrala na tráve na najvyššom okruhu a nikdy predtým neprešla cez prvé kolo Wimbledonu. Finalistka nedávneho French Open si o semifinále zahrá s Emmou Navarrovou alebo Coco Gauffovou.

16:29 - Úspešné semifinále i finále v jeden deň si pripísal Jozef Kovalík. Po tom, čo na antuke v nemeckom Karlsruhe vyradil domáceho Daniela Masura po výsledku 6:7, 6:0 a 6:1, vyhral aj boj o titul, keď v súboji druhého a prvého nasadeného muža porazil Argentínčana Camila Uga Carabelliho 6:3, 7:6. Pre slovenskú singlovú jednotku ide o tretí víťazný challenger v tomto roku, keď predtým triumfoval v dvoch chorvátskych mestách - Splite a Zadare. V live rebríčku si polepšil o sedem miest na 102. pozíciu. Čítajte viac.

Štatistiky finále.
Štatistiky finále.Flashscore

14:39 - Hralo sa zhruba polhodinu, pretože nad známou adresou SW19 opäť prší. Renáta Jamrichová sa dostala do vedenia 4:2 a bude pokračovať na servise za stavu 15:15.

14:08 - S viac ako dvojhodinovým oneskorením sa začínajú úvodné stretnutia nedeľňajšieho programu na Wimbledonu. Medzi prvými sa na kurt pozrie v 1. kole dvojhry junioriek aj Slovenka Renáta Jamrichová. Zostáva dúfať, že dážď sa už v nedeľu viac nepripomenie...

12:30 - Eszter Meri prehrala vo finále podujatia ITF W15 v maďarskom Mogyórode blízko Budapešti. Dvadsaťjedenročná Slovenka a štvrtá hráčka pavúka podľahla nenasadenej Španielke Cristine Diazovej Adroverovej 4:6, 6:1, 3:6.

12:06 - Jozef Kovalík si zahrá o titul na antukovom challengeri v nemeckom Karlsruhe. Prvý set proti domácemu Danielovi Masurovi síce nezvládol a prehral ho v tajbrejku, ale následne ako favorit zabral a dve dejstvá si zobral pomerom 6:0, 6:1 dokopy za 57 minút, pričom prvý set trval o desať minút viac. Semifinále sa malo odohrať už v sobotu, ale pre dážď sa program presunul na nedeľu. Slovák a zároveň nasadená dvojka turnaja sa v bitke o titul stretne s prvým mužom pavúka - Camilom Ugom Carabellim od 14:30.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

12:00 - Dážď potrápi tenistov a organizátorov Wimbledonu aj v nedeľu. Program na vonkajších kurtoch sa nezačne podľa plánu o 12:00 nášho času, zlé počasie hrozí až do popoludnia. Znamená to, že Renáta Jamrichová si musí na štart ešte niekoľko desiatok minút počkať.

10:00 - Tenisoví fanúšikovia sa majú na čo tešiť aj v nedeľu, pretože v All England Clube sa uskutočnia boje o štvrťfinále. Pravdepodobne najatraktívnejší duel v mužskej časti odohrá Jannik Sinner. Ten z pozície svetovej jednotky vyzve v osemfinále Bena Sheltona, ktorému patrí 14. miesto v rebríčku. V akcii bude aj Carlos Alcaraz, Španiel bude musieť čeliť Ugovi Humbertovi z Francúzska.

V ženskej súťaži sa uskutoční zaujímavý duel medzi finalistkou French Open Jasminou Paoliniovou a Madison Keysovou z USA. Veľké divadlo sľubuje aj duel Američaniek Coco Gauffovej a Emmy Navarrovej.

09:40 - O štvrťfinále Wimbledonu vo štvorhre žien zabojuje najlepšia slovenská deblistka Tereza Mihalíková. Spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou sa postavia (najskôr od 13:30) favorizovanej ukrajinsko-lotyšskej dvojici Kičenoková/Ostapenková.

09:35 - Do Wimbledonu vstúpi v nedeľu Renáta Jamrichová. Nasadená jednotka dievčenského pavúka narazí na americkú kvalifikantku Christashu McNeilovú na úvod programu od 12:00. Mia Pohánková, ktorá uspela v dvojkolovej kvalifikácii, nastúpi proti inej Američanke Shannon Lamovej, najskôr od 16:30. Samozrejme, časy platia v prípade, že nad Londýnom nebude pršať aj v nedeľu.