Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová v Prahe pri debute prehrala, Méri s premiérovým titulom, triumf Martina

Jamrichová bola blízko k tomu, aby si proti favoritke uchmatla prvý set.
Jamrichová bola blízko k tomu, aby si proti favoritke uchmatla prvý set.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 21. júla?

23:55 - Američan Marcos Giron si pri usporiadaní posledného ročníka domáceho tenisového turnaja v Newporte došiel pre premiérový titul. Vo finále zdolal 19-ročného krajana Alexa Michelsena 6:7, 6:3, 7:5 a iba tretie finále premenil na zisk trofeje. Vďaka tomu si vylepšil kariérne maximum a v novom vydaní rebríčka mu patrí 38. miesto.

23:45 - Karolína Muchová hrala na antuke v Palerme po takmer ročnej prestávke a na zisk druhého titulu na WTA Tour, na ktorý pre zdravotné komplikácie čaká takmer päť rokov, jej chýbal jediný set. V súboji dvoch najvyššie nasadených hráčok prehrala Češka s obhajkyňou titulu Číňankou Čeng Čchin-wen (21) 4:6, 6:4, 2:6 a zhoršila si finálovú bilanciu na 1-4. Čítajte viac.

18:46 - Alexander Zverev prehral na antukovom turnaji ATP 500 v rodnom Hamburgu tri a polhodinovú bitku s Arturom Filsom, čím neobhájil minuloročný titul. Francúzsky mladík si pripísal po víťazstve 6:3, 3:6, 7:6 druhý triumf v treťom finále na okruhu a posunie sa do TOP 20 rebríčka. Čítajte viac.

18:09 - Ruska Diana Šnajderová pokračuje vo výbornej forme. Tretí titul WTA v tomto roku získala na antukovom turnaji WTA 250 v Budapešti, kde vo finále zdolala premožiteľku Anny Karolíny Schmiedlovej Bielorusku Aljaksandru Sasnovičovú 6:4, 6:4.

18:00 - Dva víťazné zápasy v priebehu nedele absolvoval Andrej Martin. Po preloženom semifinále zvládol v slovinskej Slovenskej Bistrici na podujatí ITF M15 aj finále, keď z pozície nenasadeného hráča porazil americkú šestku pavúka Felixa Corwina po obrate 5:7, 6:4, 6:2. Martin sa vrátil v júni na dvorce po dvojročnej prestávke za porušenie antidopingových pravidiel. Od návratu na kurty má bilanciu 17-3 a už druhý titul z turnajov ITF. 

16:15 - "Ťažko sa mi to po zápase hodnotí, som sklamaná. Herne to bol však veľmi dobrý súboj. Súperka bola dobrá, veľmi dobre ma držala v dlhých výmenach, čo mi nevyhovovalo. V dôležitých momentoch som spravila chyby. Celkovo to bol však dobrý zápas," prezradila pred mikrofónom Flashscore Správ 17-ročná Jamrichová.

Rozhovor s Jamrichovou po zápase.
Flashscore

15:52 - Slovenka Renáta Jamrichová absolvovala na turnaji WTA 250 Livesport Praha Open premiéru v hlavnej fáze turnajov WTA. Proti Bulharke Viktoriji Tomovovej aktuálna víťazka juniorskej dvojhry na Australian Open a Wimbledone síce prehrala po vyrovnanom priebehu tesne 6:7, 3:6, ale ukázala, že sa s ňou do budúcna musí počítať. Čítajte viac.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

15:37 - Rafael Nadal antukový turnaj ATP 250 v Bastade po 19 rokoch znovu nevyhral. Španielsky veterán v prvom finále od Roland Garros 2022 po tuhých bojoch v predchádzajúcich dvoch dňoch nenašiel sily na zdolanie o 15 rokov mladšieho Portugalčana Nuna Borgesa, ktorý zvíťazil 6:3, 6:2, pričom svoje premiérové finále v hlavnej súťaži premenil na triumf, a to po skalpe hviezdneho súpera. Čítajte viac.

Nadalovi už vo finále sily na obrat nestačili.
Flashscore

13:10 - Matteo Berrettini vyhral antukový turnaj ATP 250 vo švajčiarskom Gstaade, kde pred šiestimi rokmi slávil premiérový triumf na hlavnom okruhu. V dažďom prerušovanej bitke o titul Talian deklasoval 6:3, 6:1 Francúza Quentina Halysa, ktorý hral finále prvýkrát v kariére. Čítajte viac.

Berrettini nedal Halysovi najmenšiu šancu.
Flashscore

13:05 - Eszter Méri oslavuje titul na turnaji ITF W15 v slovinskom Krsku. Ako nasadená päťka porazila nenasadenú Nemku Emily Seiboldovú 6:3, 7:5. Pre 21-ročnú Slovenku ide vôbec o prvý seniorský titul na podujatiach ITF, dva týždne dozadu prehrala vo finále s maďarskom Mogyoróde.

13:00 - Slovák Andrej Martin triumfoval v pôvodne sobotňajšom semifinále (presunuté na nedeľu pre dážď) podujatia ITF M15 v slovinskej Slovenskej Bistrici nad domácim hráčom Janom Kupčičom 6:4, 3:6, 6:2. V rovnaký deň ho čaká titulová bitka v pozícii nenasadeného hráča s Američanom a šestkou pavúka Felixom Corwinom.

12:39 - Lukáš Klein zvládol finále dvojkolovej kvalifikácie a zahrá si v hlavnom pavúku antukového turnaja ATP 250 v rakúskom Kitzbüheli. Slovenská singlová dvojka porazila Fína Otta Virtanena za hodinu a 28 minút 6:2, 6:4. Rodák zo Spišskej Novej Vsi potreboval na ukončenie stretnutia päť mečbalov, zároveň počas rozhodujúceho gemu musel odvrátiť dva brejkbaly.

10:45 - Renáta Jamrichová si odbyje premiéru na ženskom hlavnom okruhu na antukovom turnaji WTA 250 Livesport Praha Open. Sedemnásťročná Slovenka dostala od českých organizátorov voľnú kartu, žreb jej v 1. kole prisúdil piatu nasadenú Viktoriju Tomovovú z Bulharska. Kým víťazka juniorského Australian Open a Wimbledonu je v rebríčku WTA na 542. pozícii, jej o 12 rokov staršia súperka na 49.