Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová zvládla semifinále a čaká ju finále štvorhry na French Open

Jamrichová sa v Paríži dostala do finále štvorhry.
Jamrichová sa v Paríži dostala do finále štvorhry.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 7. júna?

22:15 - Alexander Zverev na štvrtý pokus prekonal semifinále French Open. Zdravotne indisponovaného nórskeho finalistu posledných dvoch ročníkov Caspera Ruuda porazil 2:6, 6:2, 6:4, 6:2, odplatil mu minuloročné vyradenie a druhýkrát v kariére postúpil do finále grandslamu. O premiérový triumf si nemecký tenista zahrá so Španielom Carlosom Alcarazom. Čítajte viac.

19:00 - Carlos Alcaraz tretíkrát v kariére a premiérovo na parížskej antuke postúpil do finále grandslamového turnaja a ako najmladší v histórii skompletizoval zbierku finálových duelov na všetkých troch povrchoch. V semifinále zdolal španielsky mladík po viac než štvorhodinovom boji 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 nastupujúcu svetovú jednotku Taliana Jannika Sinnera a po US Open a Wimbledone zaútočí aj na trofej z Roland Garros. Čítajte viac.

18:07 - Slovenka Renáta Jamrichová s Češkou Terezou Valentovou postúpili do finále juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V semifinále zvíťazili na parížskej antuke ako turnajové trojky nad piatym nasadeným taliansko-austrálskym párom Vittoria Paganettiová, Emerson Jonesová 7:5, 6:2.

13:00 - Trestne stíhaný Ivo Kaderka už nie je prezident Českého tenisového zväzu (ČTS). V piatok ho odvolali delegáti mimoriadneho valného zhromaždenia zväzu, hoci deň pred jeho zasadnutím Kaderka oznámil rezignáciu na svoj post. Jeho nástupcom sa stal Jakub Kotrba.

Kaderka je od februára stíhaný za podvody so štátnymi dotáciami a hrozí mu až desaťročné väzenie. Na valnom zhromaždení sa nezúčastnil a napriek rezignácii hlasovali prítomní o jeho odvolaní. Pri rezignácii totiž beží dvojmesačná lehota, počas ktorej by mu zostali niektoré právomoci. Za jeho odvolanie zdvihlo ruku 112 delegátov, dvaja boli proti a päť sa zdržalo hlasovania, informoval portál isport.cz. Šesťdesiatročný Kaderka bol na čele českého tenisu od roku 1998, nahradí ho Kotrba.

12:30 - Nemec Alexander Zverev už nečelí obvineniam z ublíženia na zdraví a fyzického násilia voči svojej bývalej priateľke. Berlínsky súd v piatok ukončil kauzu stiahnutím obžaloby, keď sa všetky strany dohodli na ukončení sporu a semifinalista prebiehajúceho Roland Garros súhlasil s peňažným trestom vo výške 200-tisíc eur.

Zverev obhajuje na prebiehajúcom French Open štvrtú priečku v rebríčku.
Zverev obhajuje na prebiehajúcom French Open štvrtú priečku v rebríčku.Flashscore

Nemecká modelka Brenda Pateaová už podľa AFP nemala záujem pokračovať v stíhaní svojho niekdajšieho partnera, ktorý ju údajne v máji 2020 krátko oboma rukami škrtil počas vzájomnej hádky. Teraz obe strany svoj spor urovnali.

11:50 - Slovenka Renáta Jamrichová síce v dvojhre na juniorskom French Open vypadla, ale naďalej je vo štvorhre. Stopku v singli jej vo štvrtok vystavila partnerka z deblu Češka Tereza Valentová, s ktorou bude od 15:30 čeliť v boji o finále austrálsko-talianskej dvojici Jonesová/Paganettiová.