Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je to otázka rovnováhy, reaguje Figo na správy o možnom štrajku futbalistov

Figo hrával v časoch, keď bol futbalový kalendár pre hráčov priaznivejší.
Figo hrával v časoch, keď bol futbalový kalendár pre hráčov priaznivejší.JULIEN DE ROSA / AFP
Bývalý portugalský reprezentant Luís Figo (51) sa vyjadril k hrozbe štrajku futbalistov v dôsledku príliš veľkého počtu zápasov vo futbalovom kalendári, najmä v Európe.

Figo hrával na najvyššej úrovni dlhý čas. Keďže vo futbalových kruhoch sa momentálne diskutuje o vplyve náročného harmonogramu na zdravie a výkony hráčov, poskytol svoje stanovisko.

"Je to zložitá otázka. Futbalisti majú zmluvy so svojimi klubmi. Musíme zistiť, aké je najlepšie riešenie, ale logicky je zápasov čoraz viac. Je to ako efekt snehovej gule - čím viac zápasov, tým lepšie zmluvy. Viem si predstaviť, že ak bude menej zápasov, kontrakty pôjdu z hľadiska výplat nadol. Je to otázka rovnováhy, ktorá sa ťažko hľadá," povedal.

Novinári Figa následne požiadali aby vybral najlepšieho brankára v histórii Realu Madrid, pričom sa rozhodoval medzi Courtoisom a Casillasom.

"Je to ťažké, každý z nich mal svoju vlastnú hodnotu, každého z nich musíte oceniť v jeho vlastnej dobe a neporovnávať ich navzájom," odpovedal bývalý hráč Merengues, ktorý v Španielsku pôsobil aj v Barcelone.