Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordné štvrté zlato. Riner sa stal najdekorovanejším džudistom v histórii

Riner po zisku štvrtej zlatej medaily.
Riner po zisku štvrtej zlatej medaily.AFP
Francúz Teddy Riner (35) vybojoval zlatú medailu v kategórii nad 100 kg a stal sa najdekorovanejším džudistom v olympijskej histórii. Pod piatimi kruhmi získal už svoj šiesty cenný kov, z toho rekordné štvrté zlato (4-0-2). Riner, ktorý počas otváracieho ceremoniálu spoločne s atlétkou Marie-Jose Perecovou zapálili olympijský oheň pre hry v Paríži, zdolal vo finále v Champ-de-Mars aréne Kima Min-jonga z Kórejskej republiky na ippon. Bronz získali Temur Rachimov z Tadžikistanu a Uzbek Ališer Jusupov, premožiteľ Slováka Máriusa Fízeľa v 2. kole.

Riner nedal vo finále majstrovi sveta Kimovi žiadnu šancu a rozradostil domáce publikum, v ktorom nechýbal ani francúzsky prezident Emmanuel Macron. Nadviazal na svoje triumfy z Londýna 2012 a Ria 2016 a stal sa po Japoncovi Tadahirom Nomurovi (1996-2004) iba druhým džudistom v histórii, ktorý na OH vybojoval tri individuálne tituly.

Štvrtý pridal pred tromi rokmi v Tokiu v miešanej tímovej súťaži. Riner má ešte šancu zveľadiť svoju olympijskú zbierku, v sobotu sa predstaví v tímovej súťaži. V súbojoch o tretie miesto Rachimov zvíťazil nad Andym Grandom z Kuby na waza-ari a Jusupov zdolal Japonca Tacuru Saita na ippon.

Riner s víťazným gestom.
Riner s víťazným gestom.AFP / Flashscore