Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kam majú namierené Zidane a spol.? Tréneri bez zmlúv, ktorým sa rysujú ponuky

Zinedine Zidane bol mimoriadne úspešný ako tréner Realu Madrid, s ktorým trikrát za sebou ovládol Ligu majstrov.
Zinedine Zidane bol mimoriadne úspešný ako tréner Realu Madrid, s ktorým trikrát za sebou ovládol Ligu majstrov.Profimedia
Trénerské remeslo je vrtkavé, a keď sa nedostavujú výsledky, sú to práve šéfovia lavičky, ktorí sú zvyčajne prví na rade. Niekedy im však práca prerastie cez hlavu a potrebujú si jednoducho dopriať čas na zotavenie. Tak či onak, v súčasnosti je niekoľko schopných koučov bez angažmánov. Nemusí to však trvať dlho. Ktorí úspešní tréneri majú na obzore ponuky z prestížnych európskych adries?

Zinedine Zidane

Je na voľnej nohe, pretože to tak chcel. O jeho služby by bol záujem, ale Zidane nechce prijať žiadnu výzvu. V Reale Madrid zanechal nezmazateľnú stopu ako hráč, potom ako tréner a nie je vylúčené, že tam po tretí raz bude veliť lavičke a nahradí Carla Ancelottiho. Španielsky denník Marca stavia francúzsku legendu do tejto úlohy po boku Xabiho Alonsa, ale v posledných týždňoch sa špekuluje, že majster sveta z roku 1998 by mohol prevziať vedenie v rodnom Marseille. V nedávnom rozhovore pre RMC Sport skutočne potvrdil, že sa blíži čas, keď bude opäť vymýšľať stratégiu a taktiku na súperov.

Graham Potter

Už má za sebou veľký vzostup aj pád. Z Brightonu urobil jeden z najzaujímavejších klubov Premier League a potom prijal výzvu od Chelsea. Pod tlakom a s tímom, ktorý podával slabé výkony, však vo funkcii dlho nevydržal a už po siedmich mesiacoch ho vyhodili. To však neznamená, že Potter nedokázal byť úspešný aj inde. V prípade prepustenia niektorého z jeho kolegov na ostrovoch z neho miestne noviny robia silného uchádzača o novú zmluvu. Štyridsaťosemročný stratég však nemusí brať všetko za každú cenu, veď jeho trénerská kariéra je prakticky celá ešte pred ním.

Potter naposledy viedol Chelsea, z ktorej bol vyhodený v apríli tohto roku.
Potter naposledy viedol Chelsea, z ktorej bol vyhodený v apríli tohto roku.@ChelseaFC

Ole Gunnar Solskjaer

Pri spätnom pohľade nevyzerá jeho anabáza v Manchestri United až tak zle, ako ju vtedy vykresľovali médiá. Pod Solskjaerovým vedením sa klub dostal do Ligy majstrov a držal si aj slušné percento vyhratých zápasov. Nórsky manažér má určite čo ponúknuť aj na iných adresách, ale natíska sa otázka, kde to nakoniec bude. Návrat do vlasti neprichádza do úvahy, britské denníky Daily Mail či The Sun skôr špekulujú o tom, že by mohol čoskoro okúsiť novú výzvu v Anglicku. Aj keď fanúšikovia "červených diablov" asi nebudú príliš nadšení, ak to bude mimo Old Trafford.

Solskjaer skončil v Manchestri United pred dvoma rokmi.
Solskjaer skončil v Manchestri United pred dvoma rokmi.@ManUtd

Hans Flick

S národným tímom mu to nevyšlo, ale ako ukazujú posledné výsledky Nemecka pod vedením Juliana Nagelsmanna, dlhodobé rozpoloženie tohto výberu nie je optimálne. Teraz má Flick čas urovnať si veci v hlave a pripraviť sa na novú výzvu, ktorá by s najväčšou pravdepodobnosťou mohla prísť v Bundeslige. Výrazná tvár minulosti Bayernu Mníchov by nemusela zakotviť len v Allianz Arene. Podľa Bildu by Flick mohol dostať príležitosť v Leverkusene, ak tamojší stratég Xabi Alonso vypočuje volanie Realu Madrid.

Flick získal s Bayernom niekoľko trofejí.
Flick získal s Bayernom niekoľko trofejí.@FCBayern

Antonio Conte

Patrí k najjagavejším talianskym trénerským značkám súčasnosti, ktorá sa môže pochváliť radom úspechov nielen v Juventuse či Chelsea. Na ostrovoch sa Conte počas svojho posledného angažmánu nedokázal zapáčiť vedeniu ani fanúšikom Tottenhamu, napriek tomu výsledky zanechal. Potreboval si oddýchnuť, chcel tráviť čas s rodinou. Nedávno sa však nechal počuť, že sa blíži čas, keď by mohol byť opäť zaneprázdnený. Talianske médiá na čele s Tuttosport ho pasujú do úlohy veľkého adepta na trénerské kreslo v Neapole, ak bude Rudi Garcia po výkonoch ako na hojdačke odvolaný.

Conte trénoval Tottenham od novembra 2021, skončil v marci tohto roka.
Conte trénoval Tottenham od novembra 2021, skončil v marci tohto roka.@SpursOfficial