Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kanada zažila najhorší Spengler Cup, nevyhrala ani raz. Do semifinále Örebro a Davos

Kanada zažila najhorší Spengler Cup, nevyhrala ani raz. Do semifinále Örebro a Davos
Kanada zažila najhorší Spengler Cup, nevyhrala ani raz. Do semifinále Örebro a DavosProfimedia
Hokejisti Kanady prehrali štvrťfinálový zápas na 94. ročníku Spengler Cupu proti švédskemu Örebru a lúčia sa s turnajom. Vo štvrtok večer kvarteto semifinalistov doplnil domáci HC Davos.

Örebro HK - Kanada 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 12. Berglund (Abols, Holm), 41. Öberg (Näkyvä), 60. Bromé – 54. DiDomenico (Beaudin)

Kanada po dvoch prehrách v základnej skupine nevyhrala ani štvrťfinále a prvýkrát v histórii turnaja sa jej stalo, že neuspela ani raz. Navyše, iba druhýkrát od roku 1984 vypadla už vo štvrťfinále. Okrem týchto dvoch prípadov sa "javorový list" vždy dostal minimálne do semifinále.

Tím trénera Travisa Greena nebol v optimálnej pohode počas celého turnaja a proti Örebru sa to ukazovalo hneď od začiatku. Namiesto hokeja boli Kanaďania zbytočne agresívni. Inkasovali sedem menších trestov a obranca Paquette Bisson bol už v siedmej minúte vylúčený do konca zápasu za napadnutie hlavy a krku.

Kanada strelila počas troch zápasov iba štyri góly. To je takisto najhorší počin v histórii. Až o tri z nich sa postaral Brett Connoly, jeden pridal Chris DiDomenico.

HC Davos - IFK Helsinki 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Góly: 12. Stránský (D. Egli), 27. Ambühl (Dahlbeck, Corvi), 54. Wieser (Corvi, Stránský) – 8. Vesalainen (Larsson, Palola), 42. Koivistoinen (Hirvonen, Nättinen)

Vesalainen síce poslal fínsky tím do vedenia, ale český útočník Matej Stránsky v presilovke vyrovnal. V druhom dejstve otočil skóre kapitán Andres Ambuhl svojim trinástym presným zásahom na Spengler Cupe a navýšil svoj náskok v historickej tabuľke strelcov.

Okrem toho zaknihoval svoj 25. bod a osamostatnil sa na druhom mieste produktivity. Viac bodov nazbieral iba dlhoročný davoský center Reto von Arx.

Napriek dobrej druhej tretine nedokázali domáci vedenie zvýšiť a na začiatku tretieho dejstva vyrovnal Eetu Koivistoinen. Do vedenia vrátil Davos v presilovej hre Marc Wieser, pre ktorého to bol štvrtý presný zásah na jeho jubilejnom desiatom Spengler Cupe a ukázal sa ako víťazný.

Semifinále

V piatok sa odohrajú semifinálové zápasy. O 15:10 sa Sparta Praha, ktorá mala po výhre v skupine voľno, predstaví proti Örebru a večer od 20:10 bude HC Ambri-Piotta, víťaz opačnej skupiny, bojovať o druhú finálovú miestenku vo švajčiarskom súboji proti Davosu.

Finále je na programe v sobotu (31.12.) o 12:10.

Produktivita

Na čele produktivity 94. ročníka Spengler Cupu sa pred štartom semifinále a tým pádom poslednými tromi zápasmi nachádza kvarteto hráčov so ziskom štyroch bodov.

Na túto hranicu sa dostali Michal Kempný (2+2), Elias Ekstrom (1+3), Michal Špaček a Enzo Corvi (0+4), ktorý je prvým medzi asistenciami.

Medzi strelcami dominuje trojgólová dvojica Brett Connoly a Michal Řepík. Druhý menovaný svoj nástrel ešte môže zlepšiť.