Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kanadské basketbalistky na MS porazili aj strieborný tím z OH Japonsko

Kanadské basketbalistky na MS porazili aj strieborný tím z OH Japonsko
Kanadské basketbalistky na MS porazili aj strieborný tím z OH JaponskoTASR
Kanadské basketbalistky na majstrovstvách sveta nezaváhali ani proti Japonsku a strieborný tím z Olympijských hier v Tokiu porazili 70:56. Zaistili si tým už po treťom kole postup do štvrťfinále zo skupiny B. Rovnako ako v sobotu USA.

Kanaďanky nadviazali na triumf nad bronzovými medailistkami z OH Francúzkami a pod vedením autorky 19 bodov Bridget Carleton viedli až o 22. V poslednej štvrtine dovolili súperovi skóre skorigovať. Japonky majú na konte jediné víťazstvo a zatiaľ sú mimo postupových pozícií.

Druhú výhru na turnaji vybojovali favorizované tímy z Francúzska a Austrálie. Francúzske vicemajsterky Európy zdolali Mali 75:49. Africkému účastníkovi nepomomhol k prvému úspechu na turnaji ani výkon pivotky Siky Kone, ktorá okrem 18 bodov zaznamenala tiež 18 doskokov.

Domáci tím okolo hviezdnej Lauren Jackson zdolal srbské európske šampiónky 69:54. Srbky sa po druhej prehre držia len o skóre pred Japonkami, s ktorými majú tiež lepšiu vzájomnú bilanciu vďaka piatkovej výhre 69:64. V ďalšom kole sa stretnú s malijským outsiderom.