Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešný utorok slovenských vodnoslalomárov. Paňková aj Grigar zabojujú o finále

Úspešný utorok slovenských vodnoslalomárov. Paňková aj Grigar zabojujú o finále
Úspešný utorok slovenských vodnoslalomárov. Paňková aj Grigar zabojujú o fináleProfimedia
Zuzana Paňková (19) postúpila na OH v Paríži do semifinále disciplíny C1. V kvalifikácii jej stačil k postupu čas z prvej jazdy 103,27 s, celkovo obsadila 4. priečku. O medaily bude debutantka pod piatimi kruhmi bojovať v stredu od 15:30. O finále zabojuje aj Jakub Grigar v K1. V prvej kvalifikačnej jazde predviedol bezchybnú jazdu s časom 87,10 s, čo k postupu medzi najlepšiu dvadsiatku stačilo. V druhej si pripísal dve trestné sekundy a čas 91,80. Súboje o cenné kovy čakajú kajakárov vo štvrtok od 15:30.

Paňková išla prvú jazdu s istotou, zvládla obe náročné pasáže a nezaznamenala ani jednu trestnú sekundu. Ani v druhej ani raz neťukla, no svoj výkon už nezlepšila a zaznamenala čas 105,71. Ten bol napokon piaty najlepší v 2. kole a vlajkonosička slovenskej výpravy sa s prehľadom dostala medzi osemnástku semifinalistiek.

Paňkovej vydarený debut pod piatimi kruhmi.
Paňkovej vydarený debut pod piatimi kruhmi.AFP

"Hlavné je, že som predviedla čistú jazdu. Prvú som išla na istotu, v druhej som už nechcela minúť ani trochu energie navyše. Teraz bude dôležité dobre sa vyspať a zregenerovať na stredu," povedala pre STVR Paňková.

Paňkovej štvrté miesto.
Paňkovej štvrté miesto.Flashscore

Obhajca striebra Grigar napokon obsadil v kvalifikácii konečné 9. miesto. Najrýchlejší čas predviedol domáci Francúz Titouan Castryck, ktorý v druhej jazde prišiel do cieľa za 80,09 a nemal jedinú chybu.

"Môžem povedať, že som spokojný. Prvú jazdu som sa snažil ísť tak, aby som s istotou postúpil a nespravil žiadnu väčšiu chybu. Po úvodnom kole som videl, že to na postup bez problémov vydá. V druhej jazde som zatlačil a skrátil niektoré nájazdy, práve to sa mi vypomstilo v tej štrnástej bráne a nestihol som zareagovať. Teší ma však, že som mal paru a vedel som pridávať aj na spodku trate," zhodnotil svoj výkon Grigar.

Výsledkový servis K1.
Výsledkový servis K1.Flashscore