Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nechcela som sa vzdať na olympiáde, vraví Paňková. Ďalšia náročná skúška ju čaká mimo vody

Paňkovú čaká ďalšia vážna skúška nie na vode, ale za zeleným stolom.
Paňkovú čaká ďalšia vážna skúška nie na vode, ale za zeleným stolom.Profimedia
Slovenská kajakárka Zuzana Paňková (19) bojovala v kvalifikácii kajak krosu do úplného konca napriek tomu, že v závere bola jasne posledná. Rodáčka z Košíc obsadila tretie miesto v prvej i opravnej jazde a ukončila tak svoje pôsobenie na OH. Do úplného konca pádlovala naplno, keďže existovala šanca, že jej súperky dostanú dodatočne penalizáciu.

Paňková v úvode statočne bojovala a trojnásobnou olympijskou medailistkou (1-1-1) Maialen Chourrautovou. Španielska veteránka však mala navrch a dostihla českú špecialistku na kros Terezu Fišerovú. Vzájomné zápolenie tejto dvojice dalo Paňkovej priestor na dotiahnutie, ale na záverečnej "protivodke" nad ňou mala opäť navrch skúsená Španielka.

"Vedela som, že je to posledná šanca vytlačiť ju. Dala som do toho maximum, ale pevne to postrážila a pekne ma vyškolila," opísala záverečný súboj Paňková.

Mladá Slovenka sa s bránou trápila aj po prehratom súboji, no boj nevzdala. "Práve z taktického hľadiska treba ísť do konca. Človek nikdy nevie, či súperka neurobila niekde chybu, dôležité je aj nikdy sa nevzdávať. Toho sa jednoducho držím, nechcela som sa vzdať na olympiáde," povedala Paňková.

Zuzana Paňková skončila tretia v prvej i opravnej jazde a nepostúpila do nedeľňajších rozjázd.
Zuzana Paňková skončila tretia v prvej i opravnej jazde a nepostúpila do nedeľňajších rozjázd.Profimedia/Flashscore

Premiéru hodnotila všeobecne pozitívne, v pretekoch kanoistiek ju delilo od medaily len jedno miesto. "Celkovo hodnotím olympiádu veľmi príjemne. Bolo to naozaj nádherné, podala som veľmi dobré výkony," zhodnotila mladá "obojživelníčka".

Najbližšia výzva ju nečaká na vode, ale za zeleným stolom. Paňková je v maturitnom ročníku a pre športové povinnosti skladá "skúšku dospelosti" až na jeseň. V dôsledku toho vynechá aj ME do 23 rokov a možno aj záverečné dve podujatia svetového pohára.

"Maturujem, samozrejme, zo slovenčiny, angličtiny a vybrala som si biológiu a geografiu. Potom si dávam rok pauzu, aby som vlastne vymyslela logistiku na ďalšie štúdium. Keď už niečo robím, chcem, aby to bolo poriadne," prezradila Paňková pre TASR.