Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kanonier Higuaín zavesí po sezóne kopačky na klinec

Higuaín sa na tlačovke neubránil emóciám.
Higuaín sa na tlačovke neubránil emóciám.Profimedia
Argentínsky futbalista Gonzalo Higuaín oznámil, že po tejto sezóne ukončí kariéru. Tridsaťštyriročný útočník to prezradil na tlačovej konferencii.

Hráč Interu Miami bojuje so svojím tímom o účasť v play-off v MLS. Do konca základnej časti zostáva mužstvu odohrať dva zápasy. Higuaín zaznamenal v uplynulých 11 zápasoch 10 gólov. 

Argentínsky reprezentant a rodák z francúzskeho Brestu si po úspešnom pôsobení v River Plate vyskúšal pôsobenie v Reale Madrid, počas ktorého sa stal jedným z najlepších útočníkov na svete. V drese kráľovského veľkoklubu zaznamenal 107 gólov v 190 zápasoch a tešil sa zo zisku troch španielskych ligových titulov.

Po trojročnej anabáze v SSC Neapol si ho v roku 2016 vyhliadol turínsky Juventus, ktorý túžil po prvom titule v prestížnej Lige majstrov od roku 1996. Hoci Higuaín strieľal góly pravidelne a s mužstvom získal trikrát Scudetto, milionárska súťaž pre neho ostala zakliata. Najbližšie k víťazstvu v nej mal v roku 2017, keď Juventus podľahol vo finále Realu Madrid. 

Juhoameričan následne absolvoval nie príliš vydarené hosťovania v AC Miláno a londýnskej Chelsea, odkiaľ pred dvomi rokmi zamieril do Miami.