Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kariéra poznačená zraneniami je na konci. Lúči sa futbalový kúzelník Thiago Alcântara

Aktualizované
Thiago Alcântara strávil posledné roky kariéry v Liverpoole.
Thiago Alcântara strávil posledné roky kariéry v Liverpoole.AFP
Vo veku 33 rokov a po ukončení zmluvy s Liverpoolom sa španielsky stredopoliar Thiago Alcântara rozhodol zavesiť kopačky na klinec. Jeho kariéra síce bola výrazne poznačená zraneniami, no fanúšikovia si ho určite budú pamätať najmä z pôsobenia v Barcelone, Bayerne či Liverpoole.

V nedeľu oznámil novinár Fabrizio Romano, že Thiago Alcântara sa rozhodol ukončiť kariéru. Tridsaťtriročný stredopoliar bol po ukončení zmluvy s Liverpoolom bez klubu a nový si hľadať nebude, v pondelok definitívne oznámil svoj koniec.

"Som vďačný za všetok čas, ktorý som si užil. Ďakujem ti, futbal. A všetkým, ktorí ma sprevádzali a urobili zo mňa lepšieho hráča a človeka," rozlúčil sa prostredníctvom sociálnych sietí.

Posledné dve sezóny na Anfielde sa už niesli v rovnakom trende - s viacerými zraneniami. V sezóne 23/24 odohral futbalový kúzelník iba jeden oficiálny zápas, čo ho viedlo k tomu, aby si povedal dosť. Z futbalu však neodchádza úplne a naďalej sa bude venovať najslávnejšiemu športu, no už v iných funkciách.

Syn legendárneho Brazílčana Mazinha futbalovo vyrastal vo Flamengu, aby v roku 2005 prestúpil do vyhlásenej La Masie. V prvom tíme Barcelony debutoval v ročníku 2008/09. Katalánsko opustil o štyri roky neskôr, keď neodolal volaniu Pepa Guardiolu v Bayerne Mníchov. Po siedmich sezónach v Bavorsku nasmeroval kroky do Liverpoolu.

V kariére sa radoval dvakrát zo zisku Ligy majstrov. Dvakrát ovládol majstrovstvá sveta klubov i európsky Superpohár. Sedemkrát triumfoval v Bundeslige, štyrikrát v La Lige. So Španielskom sa stal aj majstrom Európy do 17 a 21 rokov.