Karviná hlási hráčske čistky, v klube zo Sliezska skončilo trio Slovákov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Karviná hlási hráčske čistky, v klube zo Sliezska skončilo trio Slovákov

Gólman Holec sa musí z Karvinej porúčať.
Gólman Holec sa musí z Karvinej porúčať.Profimedia
Karviná úvodným tréningom pod vedením nového kouča Martina Hyského (48) zahájila prípravu na prvoligovú sezónu. V tíme chýbalo niekoľko opôr, ktorým sa skončili zmluvy alebo majú povolenie hľadať si nový angažmán.

V klube nepočítajú s doterajším kapitánom Budínskym či útočníkom so šiestimi reprezentačnými štartami Doležalom. Pokračovať nebudú ani traja slovenskí futbalisti -  brankár Dominik Holec, obranca Matej Čurma a stredopoliar Alex Iván.

Holec bol v priebehu ročníka kľúčovým hráčom Karvinej, o záver sezóny ho pripravilo zranenie. Bývalému gólmanovi pražskej Sparty podľa serveru Transfermarkt.com vyprší kontrakt k 30. júnu. Do klubu prišiel pred štartom ročníka 2023/24 z Lechu Poznaň a odchytal 25 ligových stretnutí

Rovnaký termín príchodu mali aj Čurma a Iván - prvý menovaný odohral vo FORTUNA:LIGE 12 duelov, druhý z dvojice ich stihol 19 s bilanciou 2+1. Zo Slovákov pôsobia v tamojšom tíme Dávid Krčík, Rajmund Mikuš a Martin Regáli.

Ešte väčším prekvapením je koniec Budínskeho, ktorý v sliezskom mužstve pôsobil už medzi rokmi 2014 až 2019. Tridsaťdvaročný ofenzívny stredopoliar vlani pomohol tímu k návratu medzi elitu a v uplynulej sezóne si počas 29 zápasov vrátane barážového dvojstretnutia s Vyškovom pripísal šesť gólov a päť asistencií.

V tíme končia aj obranca Jiří Bederka, kapverdský krídelník Papalélé a autor štyroch ligových gólov Adeleke Akinyemi z Nigérie. Novou tvárou je 18-ročný stredopoliar David Planka, o ktorého angažmáne klub rokuje so Slaviou. Mládežnícky reprezentant nastupoval pod Hyským minulú sezónu v druholigovom Vlašime.

Karvinú čaká už v stredu prvý prípravný duel proti poľskému celku Termalica Nieciecza. Káder z Moravy vyzve v rámci prípravy 13. júna Skalicu.