Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klein v 2. kole. Schmiedlová uspela proti brazílskej favoritke, Alcaraz bez problémov ďalej

Schmiedlová favoritkou nebola, napriek tomu je už v osemfinále.
Schmiedlová favoritkou nebola, napriek tomu je už v osemfinále.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 29. júla?

23:15 - Emil Ruusuvuori prežil vo Washingtone dva mečbaly a trojhodinovú bitku s Bornom Čoričom, napokon zdolal trápiaceho sa Chorváta 6:7, 7:6, 6:4 a tretí rok po sebe si môže zahrať v osemfinále. O postup medzi 16 najlepších sa bude snažiť proti deviatemu nasadenému Giovannimu Mpetshimu Perricardovi (H2H 0:1).

Zostrih zápasu.
Flashscore

21:40 - Lukáš Klein postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 125 v Porte (148 625 eur, tvrdý povrch vonku). Najvyššie nasadený hráč zvíťazil v úvodnom kole nad Bielorusom Jegorom Gerasimovom a zdolal ho 6:3, 6:7(4), 6:1 za 137 minút. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza si v ďalšom kole zmeria sily s víťazom zápasu medzi Litovčanom Edasom Butvilasom a Francúzom Robinom Bertrandom.

21:10 - V 2. kole olympijského turnaja uspel aj druhý nasadený Španiel Carlos Alcaraz, ktorý si poradil s Holanďanom Tallonom Griekspoorom 6:1, 7:6 (3). Jeho ďalším súperom bude Roman Safiullin.

18:17 - Danielle Collinsová stále nezmenila názor a napriek svojej najlepšej sezóne ukončí tento rok kariéru. Američanka v druhom kole parížskej olympiády zdolala bývalú svetovú jednotku a grandslamovú šampiónku Caroline Wozniacku 6:3, 3:6, 6:3 a v osemfinále sa stretne s Camilou Osoriovou (H2H 0:0).

18:03 - Stefanos Tsitsipas musel v úvodnom kole olympijského turnaja v Paríži do troch setov, no v tom nasledujúcom dominoval od začiatku až do konca. Najlepší grécky tenista deklasoval Daniela Evansa za 53 minút 6:1, 6:2, v osemfinále sa stretne s víťazom zápasu medzi Sebastiánom Báezom a Benjaminom Hassanom.

17:39 - Casper Ruud mal v druhom kole parížskej olympiády prekvapujúco problémy s outsiderom Andreom Vavassorim. Deblového špecialistu a až 206. hráča rebríčka dvojhry zdolal po viac ako dvoch hodinách hry 4:6, 6:4, 6:3. Dvojnásobný finalista French Open sa v osemfinále stretne s Franciscom Cerúndolom (H2H 2:3).

15:59 - Maria Sakkariová odohrala na tohtoročnej olympiáde v Paríži dva zápasy a prehrala len štyri. Siedma nasadená hráčka v druhom kole zmietla z kurtu Jüan Jüe 6:2, 6:1 a postupom do osemfinále vyrovnala svoje maximum pod piatimi kruhmi. O prvú štvrťfinálovú miestenku si zahrá s Martou Kosťukovou (H2H 2:1).

15:41 - Anna Karolína Schmiedlová postúpila už do osemfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. Na dvorcoch areálu Roland Garros vyradila v 2. kole štrnástu nasadenú Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:4, 6:4. Vylepšila si tak olympijské maximum, pri debute pod piatimi kruhmi v Riu de Janeiro 2016 skončila v 2. kole. Jej osemfinálovou súperkou bude štvrtá nasadená Talianka Jasmine Paoliniová. Slovenka vyzve finalistku posledných dvoch grandslamov Jasminu Paoliniovú (H2H 2:6). Čítajte viac.

15:34 - Dlho sa hralo na jednu stranu, ale diváci na centrálnom dvorci Philippa Chatriera sa napokon dočkali dramatického predstavenia. Novak Djokovič totiž v druhom sete premrhal náskok 4:0 a napokon zdolal najväčšieho rivala Rafaela Nadala, najúspešnejšieho hráča na Roland Garros, 6:1, 6:4. Išlo o 60. vzájomný súboj týchto dvoch legiend, Srb upravil vzájomnú bilanciu na 31:29 vo svoj prospech a v olympijskom osemfinále sa stretne s Matteom Arnaldim alebo Dominikom Köpferom. Viac informácií nájdete v článku.

15:15 - Coco Gauffová pri olympijskej premiére v dvoch dvojhrách stratila iba päť gemov. Svetová dvojka v druhom kole deklasovala Maríu Lourdes Carléovú dvakrát 6:1, ktorá v predchádzajúcom kole uštedrila dva kanáre Tatjane Mariaovej. V osemfinále sa Američanka stretne s Donnou Vekičovou (H2H 0:0).

14:25 - Angelique Kerberová odohrá posledný turnaj kariéry na olympijských hrách v Paríži, kde postúpila do osemfinále dvojhry. Bývalá svetová jednotka a trojnásobná grandslamová šampiónka zdolala Jaqueline Cristianovú 6:4, 3:6, 6:4 a v boji o štvrťfinále sa stretne s Leylah Fernandezovou (H2H 0:1).

13:33 - Barbora Krejčíková zostala po prvom kole ženskej dvojhry na olympijskom antukovom turnaji v Paríži jedinou českou nádejou, úlohu favoritky potvrdila aj v druhom zápase. Úradujúca wimbledonská šampiónka zdolala Číňanku Wang Sin-jü 6:3, 6:2 a vyrovnala singlové maximum pod piatimi kruhmi. O postup do štvrťfinále sa stretne buď s ďalšou hráčkou z TOP 10 Jessicou Pegulovou, alebo Elinou Svitolinovou.

13:31 - Jasmine Paoliniová nezaváhala ani v druhom zápase na tohtoročnej olympiáde a druhýkrát si zlepšila maximum pod piatimi kruhmi. Finalistka posledných dvoch grandslamov zdolala úradujúcu šampiónku Livesport Prague Open Magdu Linettovú 6:4, 6:1. Talianka sa o štvrťfinále stretne s Beatriz Haddadovou Maiovou, alebo Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

13:28 - Iga Swiateková sa v úvodnom kole olympijského turnaja trápila s Irinou Beguovou a nebola ďaleko od toho, aby musela ísť do tretieho setu. V druhom kole však dominovala, domácu Diane Parryovú zmietla dvakrát 6:1 a neporaziteľnosť v areáli Rolanda Garrosa natiahla na 23 zápasov. Najväčšia favoritka sa v osemfinále stretne so Wang Si-jü (H2H 1:0).

11:00 - Anna Karolína Schmiedlová sa pokúsi o prekvapenie v 2. kole olympijského turnaja. Slovenka sa postaví proti Beatriz Haddadovej Maiovej, ktorá je 14. nasadenou hráčkou ženského pavúka a zároveň favoritkou duelu. Rodáčka z Košíc hrala s Brazílčankou na najvyššom okruhu jediný raz, v apríli 2019 jej podľahla na antuke v kolumbijskej Bogote po dvoch tajbrejkoch. Na jej obľúbených kurtoch Rolanda Garrosa by však vzájomnú bilanciu rada napravila. Víťazka zápasu nastúpi proti lepšej z dvojice Paoliniová - Linettová.