Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klein vyradil Wawrinku, Šramkovú potrápila kvalifikantka. Hrunčáková uspela vo štvorhre

Šramková sa proti Rumunke vytrápila.
Šramková sa proti Rumunke vytrápila.TASR
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 16. júla?

21:45 - Slovenka Hrunčáková si s deblovou partnerkou Rainovou poradili s britským párom Blacková/Drakefordová-Lewisová v troch setoch 0:6, 7:5, 10:3 a vo štvrťfinále si opäť zahrajú s Britkami - Allenovou/Bissettovou.

20:30 - Stan Wawrinka končí v prvom kole na domácej antuke v Gstaade, kde si pred 19 rokmi zahral prvé finále na okruhu ATP. Tridsaťdeväťročný Švajčiar nestačil na slovenského tenistu Lukáša Kleina, ktorému podľahol 6:7, 6:2, 5:7 po jedinom stratenom podaní.

20:00 - Holger Rune úspešne začal svoju krátku antukovú prípravu na olympijský turnaj. Druhý nasadený Dán vstúpil do päťstovky v Hamburgu víťazstvom dvakrát 6:4 nad Maďarom Fábiánom Marozsánom. O štvrťfinále sa stretne s argentínskym kvalifikantom Marcom Trungellitim.

Zostrih zápasu.
Flashscore

17:48 - Rafael Nadal absolvuje v Bastade, kam zavítal premiérovo od triumfu v roku 2005, prvý turnaj od vypadnutia v úvodnom kole French Open. Antukový kráľ začal vo švédskom meste hladkým víťazstvom 6:3, 6:4 nad domácim držiteľom divokej karty Leom Borgom, synom 11-násobného grandslamového šampióna Björna Borga. Bývalý líder rebríčka sa bude snažiť o druhé štvrťfinále v tejto sezóne proti nasadenej päťke Cameronovi Norriemu (H2H 4:1).

Zostrih zápasu Nadal - Borg.
Flashscore

16:21 - Niekdajší šampión Matteo Berrettini zdolal v 1. kole na antuke vo švajčiarskom Gstaade vlaňajšieho víťaza Pedra Cachína 6:4, 7:6, ktorého čaká pád v rebríčku minimálne na 184. miesto. Talian, ktorý vo švajčiarskom meste štartoval dvakrát a zakaždým sa dostal do finále, si o štvrťfinále zahrá s Danielom Galánom (H2H 0:0).

15:30 - V Nottinghame aktuálne prší, preto nie je známe, kedy na kurt vybehne Viktória Hrunčáková a odohrá 1. kolo štvorhry.

12:50 - Dve hodiny a 41 minút potrebovala Rebecca Šramková na postup do 2. kola turnaja WTA 250 v Budapešti. Na maďarskej antuke porazila rumunskú kvalifikantku Miriam Biancu Bulgaruovú 6:3, 4:6, 6:4. V záverečnom sete vyhrávala 5:2, ale následne nevyužila pri vlastnom podaní dva mečbaly, súperka ju brejkla a znížila na 4:5. Slovenke sa podarilo duel ukončiť na štvrtý pokus, aby vzájomnú bilanciu s Bulgaruovou upravila na 1:2. O zatiaľ len druhé štvrťfinále na najvyššom okruhu si zahrá buď s treťou nasadenou Číňankou Wang Si-jü, alebo ďalšou Rumunkou Ancou Alexiou Todoniovou.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

12:15 - Aktuálna sezóna sa len tesne prehupla do druhej polovice a Carlos Alcaraz už plánuje začiatok tej nasledujúcej. Úradujúci šampión French Open a Wimbledonu oznámil, že vo februári ho čaká debut na halovom turnaji ATP 500 v Rotterdame. Účasť prisľúbil aj tohtoročný víťaz a aktuálna svetová jednotka Jannik Sinner.

12:00 - Američan Reilly Opelka v poslednej dobe laboroval so zranením, pričom v pondelok odohral na tráve v Newporte len druhý zápas od augusta minulého roka a prvý v aktuálnej sezóne. Bývalý 17. hráč sveta zdolal Francúza Constanta Lestienna 6:1, 2:6, 7:6 a zabojuje o prvú štvrťfinálovú účasť po viac ako dvoch rokoch.

09:00 - Slovenka Viktória Hrunčáková bude po nedeľňajšom triumfe na hardovom turnaji W35 v španielskom Don Benite štartovať na rovnakom povrchu aj v anglickom Nottinghame. V dvojhre sa predstaví až v stredu, no v utorok od 15:30 ju čaká štvorhra s indickou partnerkou Ankitou Rainovou, pričom na podujatí ITF W50 sú nasadenými jednotkami. O štvrťfinále sa pobijú s domácim párom Blacková/Drakefordová-Lewisová.

08:55 - Lukáša Kleina čaká v utorok 1. kolo turnaja ATP 250 na antuke vo švajčiarskom Gstaade. Slovenská singlová dvojka bude uzatvárať program dňa proti domácemu veteránovi Stanovi Wawrinkovi, ktorý je zároveň nasadenou osmičkou. Začiatok je naplánovaný na 17:30.

08:50 - Rebecca Šramková je favoritkou v dueli 1. kola antukového podujatia WTA 250 v Budapešti. Slovenka bude od 11:30 čeliť kvalifikantke Miriam Biance Bulgaruovej z Rumunska, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:2. Oba vzájomné merania síl prehrala v troch setoch zhodne na antuke v auguste a septembri 2022.