Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kližan na challengeri do finále kvalifikácie, Šramkovej koniec, Češky medailu nezískali

Muchová a Nosková na vytúženú medailu nedosiahli.
Muchová a Nosková na vytúženú medailu nedosiahli.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 4. augusta?

19:25 - Talianske tenistky Jasmine Paoliniová so Sarou Erraniovou získali na olympijskom turnaji v Paríži zlaté medaily v ženskej štvorhre. Vo finále zvíťazili ako nasadené trojky nad ruským párom Diana Šnajderová, Mirra Andrejevová 2:6, 6:1, 10:7.

18:37 - Slovenka Rebecca Šramková si pôsobenie na antukovom turnaji WTA 125k v nemeckom Hamburgu predstavovala inak. Šestka pavúka prehrala už v 1. kole po hodine a dvanástich minútach so Srbskou Olgou Danilovičovou 3:6, 1:6.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

17:01 - Finále snov pod piatimi kruhmi spojilo turnajovú jednotku Novaka Djokoviča a o šestnásť rokov mladšiu turnajovú dvojku Carlosa Alcaraza. Srbský tenista sa po triumfe 7:6, 7:6 dočkal premiérového zlata z olympiády, ktorým skompletizoval svoju fenomenálnu zbierku úspechov. Čítajte viac.

14:15 - Svetová sedmička Čeng Čchin-wen odložila vstup do US Open Series. Dvadsaťjedenročná Číňanka, ktorá sa v sobotu stala olympijskou víťazkou, sa odhlásila z turnaja WTA 1000 v Toronte. Pred posledným grandslamom sezóny by sa tak mala predstaviť už len v Cincinnati.

13:26 - Českí tenisti na olympijských hrách v Paríži druhú medailu nepridali. V ženskej štvorhre v zápase o bronz neuspeli Karolína Muchová a Linda Nosková, ktoré prehrali so španielskym párom Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová 2:6, 2:6.

13:21 - Martin Kližan uspel v prvom zápase dvojkolovej kvalifikácie na antukovom challengeri 75 v nemeckom Bonne, keď ako piaty nasadený hráč porazil Nicolasa Zanellata z Brazílie za hodinu a 35 minút 6:3, 6:4. Slovák sa o postup do hlavnej fázy pobije s domácim držiteľom divokej karty Liamom Gavrielidesom. 

09:40 - Vo svete tenisu momentálne neexistuje väčší zápas. Dlhoročný vládca a 24-násobný grandslamový víťaz proti následníkovi trónu v ikonickom prostredí na Roland Garros. Novak Djokovič vyhral snáď už všetko, ale olympijský triumf mu stále uniká. Aj preto sa predčasne vzdal cesty na tohtoročnom French Open, aby sa čo najskôr podrobil operácii kolena. Dokonca stihol aj Wimbledon, hoci sa vo finále neradoval.

Bol to práve Carlos Alcaraz, kto pred tromi týždňami v londýnskom All England Clube ukázal srbskému velikánovi, že čas novej generácie už skutočne nastal. Pritom ešte vlani dal Djokovič vychádzajúcej španielskej hviezde v semifinále Roland Garros poriadnu lekciu. O rok a dva mesiace neskôr sa v antukovom chráme stretnú opäť a Djokovič vie, že v nedeľu od 14:00 má poslednú šancu skompletizovať svoju zbierku trofejou, po ktorej vždy túžil...

05:56 - Sebastian Korda na domácom turnaji ATP 500 vo Washingtone, kde v roku 1992 triumfoval jeho otec Petr Korda, zdolal  krajana Francesa Tiafoeho dvakrát 6:4 a dostal sa do ôsmeho a doteraz najväčšieho finále. O zatiaľ len druhý titul a prvý mimo antuky si 24-ročný Američan, ktorý v osemfinále odvrátil dva mečbaly Thanasiho Kokkinakisa, zahrá s Talianom Flaviom Cobollim (H2H 1:0).

Korda porazil krajana a vo finále ATP 500 vo Washingtone vyzve Cobolliho.
Flashscore

05:49 - Flavio Cobolli na podujatí ATP 500 vo Washingtone zdolal svetovú štrnástku Bena Sheltona 4:6, 7:5, 6:3, pripísal si druhý skalp hráča TOP 20 (znovu Sheltona) a prvýkrát na hlavnom okruhu postúpil do finále. Dvadsaťdvaročný Talian pritom čelil už v druhom zápase na turnaji v hlavnom meste USA piatim mečbalom Alejandra Davidovicha.

Cobolli si zahrá o prvý titul na okruhu ATP.
Flashscore

04:14 - Maria Bouzková zdolala v dažďom prerušovanom semifinále na turnaji WTA 500 vo Washingtone svetovú trojku Arynu Sabalenkovú 6:4, 3:6, 6:3 a postúpila do svojho zatiaľ najväčšieho finále. O druhý triumf a prvý mimo domácu pôdu sa stretne so Španielkou Paulou Badosovou (H2H 0:2).