Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kližan v Taliansku do semifinále, Klein s dvomi zápasmi za deň. Alcaraz v Londýne končí

Kližan postúpil v Taliansku do semifinále.
Kližan postúpil v Taliansku do semifinále.TASR / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 20. júna?

21:45 - Coco Gauffová bude líderkou amerického ženského tenisového tímu na OH 2024 v Paríži. Svetovú dvojku doplnia piata hráčka rebríčka WTA Jessica Pegulová, Danielle Collinsová a Emma Navarrová. Američanky bude trénovať Kathy Rinaldiová.

Mužský reprezentačný tím USA budú tvoriť Taylor Fritz, Tommy Paul, Christopher Eubanks a Marcos Giron. Povedie ich olympijský šampión vo štvorhre z roku 2012 Bob Bryan. Olympijský tenisový turnaj sa začne 27. júla na kurtoch Roland Garros. Informovala o tom agentúra AFP.

21:20 - Lukáš Klein končí na turnaji v Ilkley vo štvrťfinále po prehre so Zacharym Svajdom v troch setoch 4:6, 6:4, 1:6.

19:41 - Stefanos Tsitsipas skončil aj pri svojom štvrtom štarte na trávnatom podujatí ATP 500 v Halle v druhom kole. Grécky tenista tento rok nestačil na domáceho Jana-Lennarda Struffa, ktorý zvíťazil 6:4, 6:4 a upravil svoju bilanciu na 4:5. Nemecký tenista vyzve vo štvrťfinále svetovú jednotku Jannika Sinnera.

19:50 - V Berlíne uspela aj druhá nasadená Bieloruska Aryna Sabalenková, ktorá zdolala Rusku Darju Kasatkinovú v dvoch setoch 6:1, 6:4. 

18:11 - Už tretíkrát dostala Linda Nosková duel so svetovou desiatkou Ons Džabúrovou do tretieho setu, ale druhýkrát prehrala. V druhom kole trávnatého turnaja WTA 500 v Berlíne Češka podľahla tuniskej finalistke posledných dvoch ročníkov Wimbledonu 7:6, 3:6, 4:6.

17:55 - Česká tenistka Barbora Krejčíková postúpila do štvrťfinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v Birminghame. Nasadená dvojka zdolala v 2. kole domácu Britku Harriet Dartovú 6:3, 6:4.

16:28 - Carlos Alcaraz po sérii 13 víťazstiev na tráve našiel premožiteľa. V druhom kole turnaja ATP 500 v londýnskom Queen's Clube španielsky obhajca titulu a čerstvý víťaz French Open podľahol 6:7, 3:6 domácemu Jackovi Draperovi, ktorý minulý týždeň v Stuttgarte slávil premiérový triumf. Viac v článku.

Zostrih zápasu Alcaraz - Draper.
Flashscore

16:17 - Jannik Sinner zdolal aj svojho druhého tohtoročného súpera na tráve 2:1 na sety. V druhom kole turnaja ATP 500 v nemeckom Halle, kde hrá prvýkrát v kariére ako svetová jednotka, porazil 6:4, 6:7, 6:1 Maďara Fábiána Marozsána a postúpil do štvrťfinále. V ňom sa taliansky tenista stretne so Stefanosom Tsitsipasom alebo Jánom-Lennardom Struffom.

Zostrih stretnutia Sinner - Marozsán.
Flashscore

15:52 - Slovensko-britská dvojica Miloš Karol - Michael Shaw postúpila v Nireďháze do semifinále. Na maďarskom trávnatom turnaji tak učinila po výhre 6:0 a 6:3 nad domácim duom Hornung - Savay.

15:41 - Coco Gauffová v Berlíne vo svojom prvom tohtoročnom zápase na tráve porazila 7:6, 6:2 Rusku Jekaterinu Alexandrovovú a oplatila jej minuloročné vyradenie. Vo štvrťfinále najvyššie nasadená Američanka čaká na víťazku duelu medzi Lindou Noskovou a Ons Džabúrovou.

15:34 - Ruská tenistka Diana Šnajderová postúpila do štvrťfinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v Birminghame. V 2. kole vyradila osmičku pavúka Mariu Bouzkovú v dvoch setoch 7:6 (5), 6:3.

14:59 - Lukáš Pokorný zažil v Nireďháze vydarený štvrtok. K osemfinálovej výhre vo dvojhre pridal aj štvrťfinálový deblový triumf, keď s maďarským kolegom Velczom porazili tamojšie duo Halmos - Kisantal dvakrát 6:4.

14:22 - Lukáš Klein v Ilkley prenikol do štvrťfinále, ktoré si zahrá v rovnaký deň - už dnes. Čiľana Barriosa Veru pokoril na britskej tráve pomerom 2:6, 7:6 a 6:4, teraz ho od 17:00 čaká súboj s Američanom Zacharym Svajdom.

13:57 - Katarína Siniaková po deblovom triumfe na Roland Garros bravúrne zvláda prechod na trávu. V Berlíne na nej porazila aj štvrtú súperku a po výhre 6:4, 6:4 nad svetovou osmičkou a finalistkou tohtoročného Australian Open Číňankou Čeng Čchin-wen postúpila z kvalifikácie už do štvrťfinále. V ňom vyzve Jessicu Pegulaovú alebo Donnu Vekičovú.

13:37 - Hubert Hurkacz vyhral svoj druhý tohtoročný zápas na tráve v nemeckom Halle v dvoch setoch. Austrálčana Jamesa Duckwortha zdolal 7:6, 6:4 a vďaka siedmim esám bez straty podania postúpil do štvrťfinále. 

13:28 - Tomáš Lánik si v Nireďháze v osemfinále poradil s Valeriom Perruzzom. Talianskeho súpera zdolal 6:4 a 6:3 a prenikol medzi osem najlepších.

13:15 - Martin Kližan si v Sassuole zahrá semifinále. Slovenský tenista po hodine a 49 minútach zdolal Američana Boyera dvakrát 7:5 a na talianskom antukovom podujatí postúpil medzi najlepšiu štvoricu.

12:52 - Svetová štvorka Jelena Rybakinová zdolala vo svojom prvom tohtoročnom zápase na tráve v Berlíne Rusku Veroniku Kudermetovovú 6:4, 7:5 a zvýšila vzájomnú bilanciu vo svoj prospech na 5:0. O postup do semifinále si wimbledonská šampiónka zahrá s ďalšou obľúbenou súperkou, Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou.

12:42 - Markéta Vondroušová sa 11 dní pred začiatkom obhajoby wimbledonského triumfu zranila. Česká tenistka skrečovala zápas 2. kola na prvom z dvoch prípravných turnajov na tráve v Berlíne, kde sa v úvodnom sete proti Anne Kalinskej pošmykla a zranila si pravé koleno.

12:33 - Prvé zo svojich štvrtkových vystúpení v Nireďháze slovenský tenista Lukáš Pokorný zvládol. Maďara Kisa Balásza zdolal 7:5 a 6:2, čím si zabezpečil postup do štvrťfinále.

11:40 - Na wimbledonský turnaj pozýva vďaka úžasnému nápadu tenisových fanúšikov sám Roger Federer. Na známom Tower Brigde sa premieta animácia, ako osemnásobný víťaz turnaja hrá proti svojmu mladému ja.

11:28 - Lukáš Klein si v britskom Ilkley zahrá osemfinálový zápas. Prekážkou mu od 13:00 bude čilský protivník Marcelo Tomas Barrios Vera.

11:15Ashleigh Bartyová sa prvýkrát od svojho triumfu v roku 2021 vráti na kurty do Wimbledonu. Austrálska tenistka prijala pozvanie organizátorov a spoločne s dlhoročnou spoluhráčkou Casey Dellacquaovou absolvuje turnaj legiend vo štvorhre. Pri svojom poslednom vystúpení na londýnskom grandslame porazila Bartyová vo finále v trojsetovej bitke Karolínu Plíškovú. Kariéru ukončila nasledujúci rok v marci, krátko po svojom triumfe v Melbourne.

10:59 - Na rovnakom podujatí ako Pokorný sa ukážu aj jeho krajania. Tomáš Lánik si v osemfinále zmeria sily s Valeriom Perruzzom, Miloš Karol po boku Michaela Shawa nastúpia proti maďarskej dvojici Hornung - Savay.

10:44 - Lukáš Pokorný si vo štvrtok v Nireďháze vyskúša dvojitú nádielku. Na maďarskej antuke sa najprv predstaví vo dvojhre proti domácemu Rafaelovi Kisovi Balázsovi, následne s parťákom Zsomborom Velczom vyzvú v debli dvojicu Halmos - Kisantal.

10:25 - Cesta Martina Kližana na antukovom turnaji v Sassuole pokračuje štvrťfinálovým súbojom. V talianskom meste vyzve amerického oponenta Tristana Boyera.

10:02 - Časté zdravotné problémy tria najlepších českých tenistov figurujúcich v TOP 100 nemajú konca. Dvadsaťtriročný Tomáš Macháč, ktorý v utorok v Halle prehral s Arthurom Filsom prvý tohtoročný zápas na tráve, sa budúci týždeň nepredstaví podľa pôvodných plánov na Malorke. Súčasný 36. hráč sveta sa odhlásil z turnaja ATP 250 na španielskom ostrove.