Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Komu pomohla reprezentačná prestávka? Trápiaci sa Bayern hostí pätnásty Bayer

Ako Mníchovu, tak aj Leverkusenu sa štart nepodaril.
Ako Mníchovu, tak aj Leverkusenu sa štart nepodaril. Profimedia
Oba tímy prijali reprezentačnú prestávku s vďačnosťou. Štart do novej sezóny sa podľa predstáv nevydaril ani Bayernu Mníchov, ani Bayeru Leverkusen. Súboj dvoch stálic nemeckej scény odštartuje 8. kolo Bundesligy v piatok 30. septembra o 20:30 SEČ.

BAYERN MNÍCHOV

Aby sa posledná výhra v domácej súťaži datovala viac ako mesiac dozadu? Na to si už v Bayerne dlho nepamätajú.

Po dominancii nad Frankfurtom 6:1, Wolfsburgom 2:0 a Bochumom 7:0 nevyhrali Bavori v Bundeslige od 21. augusta.

Nasledovali remízy s Mönchengladbachom, Unionom Berlín, Stuttgartom a pred asociačným termínom prišlo aj k najhoršiemu.

Zverenci Juliana Nagelsmanna prehrali s Augsburgom 0:1, čím zavŕšili po siedmich kolách nezvykle zlý štart.

Aktuálneho majstra môže tešiť aspoň fakt, že sa mu v septembri darilo v Lige majstrov. V skupine smrti stihol poraziť vonku Inter a doma Barcelonu zhodne 2:0.

Horšie vyzerá pohľad na tabuľku Bundesligy, kde je Bayern na piatom mieste s 12 bodmi. Pred piatkom stráca päť bodov na lídra Union Berlín, o dva menej na druhý Dortmund. Práve súboj s Borussiou bude budúci víkend ťahať najväčšiu pozornosť fanúšikov v Nemecku.

BAYER LEVERKUSEN

Farmaceuti tiež prekonávajú očakávania. Negatívne. Len päť získaných bodov?

Nuž, Bayer vstúpil do ligy tromi prehrami po sebe s Dortmundom, Augsburgom a Hoffeheimom. Na konci augusta prišla výhra nad posledným Mainzom 3:0, to je ale málo.

Leverkusen nestačil ani na Freiburg, pred prestávkou si body podelil s Herthou Berlín a Brémami.

Pätnáste miesto patriace hosťom je síce nezostupové, no od prepadu nižšie delí Bayer len skóre.

Na druhej strane je potrebné spomenúť, že aj Leverkusen musí venovať pozornosť dvom frontom, keďže hrá tiež v Európe.

Skupinu B Ligy majstrov nečakanie vedie belgický Club Brugge, ktorý porazil práve Nemcov, ale aj FC Porto. V druhom zápase tím okolo brankára Lukáš Hradeckého zdolal Atlético Madrid 2:0.

ZRANENIA

Manuel Neuer i Leon Goretzka vynechali duely Ligy národov, v piatok by ale už mali byť k dispozícii. To by nemalo platiť o trojici Lucas Hernandéz, Kingsley Coman a Bouna Sarr.

Na opačnej strane majú chýbať Andrej Lunev, Exequiel Palacios, Florian Wirtz, Amine Adli a Karim Bellarabi.

FORMA

Už sme to naznačili vyššie. Z ostatných piatich ligových zápasov oboch tímov sa zrodili dokopy dve víťazstvá. Kto má lepšiu formu? Ukážu to až úvodné minúty v Allianz Aréne. 

HEAD TO HEAD

Dva roky a desať mesiacov. Na deň presne 30. novembra 2019 sa naposledy tešil Leverkusen z víťazstva nad Bayernom, keď ho v lige porazil 2:1.

Odvtedy dvojica odohrala šesť duelov. Päťkrát po sebe odchádzali z ihriska šťastnejší Bavori. Podrobnejšie sa pozrieme na meranie síl z 5. marca tohto roka, keď sa body delili.

V 18. minúte sa ujali vedenia Mníchovčania zásluhou Süleho, no desať minút pred prestávkou si dal vlastný gól Müller. Bayern mal prevahu v držaní lopty (65 % : 35 %), mal viac striel na bránu (6:2) i rohov (7:2). Napriek tlaku domáci druhý gól nepridali a iba remizovali 1:1.