Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec víťazného ťaženia Šramkovej, Alcaraz deklasoval holandského protivníka

Šramková prežíva najúspešnejšie obdobie svojej kariéry.
Šramková prežíva najúspešnejšie obdobie svojej kariéry.TASR / AP Photo / Ng Han Guan
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 29. septembra?

14:30 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz suverénne postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Pekingu. V 2. kole v pozícii nasadenej dvojky deklasoval Tallona Griekspoora z Holandska za 57 minút 6:1, 6:2. V ďalšom kole ho čaká siedmy nasadený Rus Karen Chačanov.

Zostrih zápasu.
Flashscore

14:00 - Celkovo dve hodiny a 29 minút trvalo finále indoorového turnaja W15 v Trnave. Katarína Kužmová sa na harde krajanke Radke Zelníčkovej revanšovala za prehry z úvodných dvoch vzájomných meraní síl. Po trojsetovej bitke zvíťazila 6:4, 3:6 a 6:3. 

13:47 - Český tenista Tomáš Macháč postúpil už do semifinále dvojhry na turnaji ATP 500 v Tokiu. Vo štvrťfinále vyradil Američana Alexa Michelsena 7:6 a 6:3. V boji o finále ho čaká Francúz Ugo Humbert, ktorému súper Jack Draper z Veľkej Británie zápas skrečoval za stavu 7:5 a 2:1. Ďalej ide aj šestka turnaja Holger Rune z Dánska po triumfe nad Japoncom Keiom Nišikorim 3:6, 6:2 a 7:5.

Zostrih zápasu.
Flashscore

10:10 - Jessica Pegulová na turnaji WTA 1000 v Pekingu prvýkrát zdolala Veroniku Kudermetovovú. Finalistka nedávneho US Open musela proti neobľúbenej Ruske otáčať a napokon po viac ako dva a pol hodine vyhrala 6:7, 6:1, 6:2. O štvrťfinále si zahrá so Španielkou Paulou Badosovou.

09:30 - Karen Chačanov zdolal Francisca Cerundolu 7:6, 7:6 a postúpil medzi osem najlepších. S Argentínčanom vyhral aj siedmy vzájomný duel, prvý mimo turnaja Masters. 

07:55 - Vo francúzskom Mouilleron le Captif sa o miestenku v hlavnej fáze turnaja pobije Norbert Gombos. Na tvrdom povrchu sa proti nemu postaví Stuart Parker. Obaja menovaní predchádzajúce tri vystúpenia prehrali, takže pre jedného z nich môže ísť o sľubný odrazový mostík. 

07:40 - Päť dní po vypadnutí z podujatia v Lisabone sa Martin Kližan presunul do ďalšieho portugalského mesta. V Brage má za cieľ kvalifikovať sa do antukového turnaja. Prvou prekážkou pri ceste za naplnením tejto ambície preňho bude Eric Vanshelboim reprezentujúci Ukrajinu. 

07:25 - Indoorový turnaj na tvrdom povrchu v Trnave vyvrcholí finálovým súbojom medzi dvojicou domácich reprezentantiek. Radka Zelníčková zabojuje o trofej proti krajanke Kataríne Kužmovej. Slovenky sa v minulosti stretli vo vzájomnom zápase dvakrát, pričom v oboch prípadoch triumfovala prvá menovaná.  

07:10 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková neuspela v 3. kole dvojhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu. V boji o osemfinále podľahla Paule Badosovej zo Španielska dvakrát 5:7. Dvadsaťsedemročná Slovenka má napriek prehre za sebou najúspešnejšie obdobie svojej kariéry. V priebehu dvoch týždňov postúpila do finále v tuniskom Monastire a následne získala svoj premiérový titul na okruhu WTA, keď triumfovala na podujatí v thajskom Hua Hin. Od 10. septembra zvíťazila v 13 zo 14 zápasov, neuspela len vo finále v Monastire s Britkou Sonay Kartalovou.

07:00 - Yunchaokete Bu na turnaji v Pekingu zdolal šiesteho nasadeného Lorenza Musettiho 6:2, 6:4 a ďalej pokračuje v dobrých výkonoch na domácej pôde. Číňan, ktorý minulý týždeň v Chang-čou zaznamenal svoje prvé semifinále, si pripísal prvý skalp hráča TOP 20 a postúpil do premiérového štvrťfinále na turnajoch kategórie 500.