Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Korupcia, pranie špinavých peňazí, nejasné zmluvy. Piqué je terčom veľkého vyšetrovania

Piqué má vážne problémy.
Piqué má vážne problémy.Reuters
Futbalový majster sveta aj Európy Gerard Piqué (37) je v Španielsku vyšetrovaný pre korupciu a pranie špinavých peňazí v súvislosti s organizovaním španielskeho Superpohára. Súťaž v Saudskej Arábii organizovala jeho spoločnosť. Informovali o tom agentúry.

Medzi vyšetrovanými je aj bývalý šéf španielskeho zväzu Luis Rubiales, ktorý presun turnaja a zmenu formátu z jedného finálového zápasu na turnaj štyroch celkov v roku 2020 inicioval. V Saudskej Arábii sa mala súťaž konať 10 rokov a každý ročník mal zväzu vyniesť 40 miliónov eur.

Piquého spoločnosť Kosmos počas trvania 10-ročného kontraktu mala ročne od španielskeho zväzu dostať štyri milióny eur. Práve nejasnosti v zmluvách o miliónových províziách sú však terčom vyšetrovania.

Rubiales bol pre podozrenie v apríli krátko zadržaný a podozrivý je aj jeho nástupca na čele zväzu Pedro Rocha. Ten Rubialesa nahradil po tom, čo 46-ročný činovník odstúpil z funkcie z dôvodu aféry pobozkania Jenni Hermosovej bez jej súhlasu po finále majstrovstiev sveta žien v roku 2023.