Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kovalík nestačil na Norrieho, Schmiedlová začala obhajobu štvrťfinále v Budapešti

Schmiedlová sa vlani v Budapešti dostala do štvrťfinále.
Schmiedlová sa vlani v Budapešti dostala do štvrťfinále. Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 15. júla?

21:46 - Cameron Norrie úspešne debutoval na antukovom turnaji ATP 250 v Bastade. Piaty nasadený hráč zdolal v úvodnom kole Slováka Jozefa Kovalíka 7:6, 6:4, pričom mu neponúkol ani jednu brejkbalovú príležitosť. Bývalý ôsmy hráč sveta sa bude usilovať o prvé štvrťfinále po troch mesiacoch proti Rafaelovi Nadalovi alebo Leovi Borgovi.

Zostrih zápasu.
Flashscore

21:30 - V skupinovej fáze finálového turnaja Davisovho pohára bude Slovensko reprezentovať pätica tenistov v zložení Jozef Kovalík, Lukáš Klein, Alex Molčan, Norbert Gombos a Igor Zelenay. Podujatie, na ktorom bude 16 tímov bojovať v štyroch rôznych skupinách, sa uskutoční od 10. do 15. septembra. Slováci pod vedením nehrajúceho kapitána Tibor Tótha nastúpia v C-skupine v čínskom Ču-chaji proti Nemecku, USA a Čile. Čítajte viac.

18:05 - Z turnaja ATP 250 v Gstaade vypadol hneď na úvod Dominic Thiem, ktorý pre zlé výsledky a pretrvávajúce problémy so zápästím tento rok ukončí kariéru. Šampión z roku 2015 prehral s kvalifikantom Juanom Pablom Varillasom 3:6, 7:5, 6:7 napriek tomu, že v rozhodujúcom sete mal náskok brejku.

Zostrih zápasu Thiem - Varillas.
Flashscore

17:30 - Počasie vo švédskom Bastade tenistom nepraje. Jozek Kovalík mal nastúpiť na súboj 1. kola proti Cameronovi Norriemu od 16:30, ale pre dážď sa tak stane najskôr o 18:45. Prerušený bol aj duel medzi Pavlom Kotovom a Cristianom Garínom.

16:14 - Rafael Nadal a Casper Ruud prijali divokú kartu do súťaže štvorhry vo švédskom Bastade a majú za sebou skvelý štart. Majiteľ 22 veľkých trofejí a trojnásobný grandslamový finalista zdolali v prvom kole nasadené dvojky Guida Andreozziho a Miguela Ángela Reyesa-Varelu 6:1, 6:4.

15:08 - Anna Karolína Schmiedlová síce prehrala prvé dejstvo a bola tri loptičky od vypadnutia, ale zápas 1. kola turnaja WTA 250 v Budapešti nakoniec zvládla. Slovenka porazila za dve hodiny bez dvoch minút Rusku Kamillu Rachimovovú 3:6, 6:4 a 6:0, čím odštartovala obhajobu vlaňajšieho štvrťfinále.

15:00 - Lulu Sunová zažiarila na Wimbledone, keď z kvalifikácie postúpila do štvrťfinále. Novozélanďanka trafila najviac víťazných úderov zo všetkých účastníkov hlavnej súťaže najslávnejšieho turnaja - celkovo 189. Šampiónka Barbora Krejčíková sa umiestnila na piatom mieste.

13:53 - Albert Ramos ukončil obhajobu vlaňajšieho finále na antuke v Gstaade už v 1. kole a v rebríčku klesne prinajlepšom na 120. miesto. Bývalý 17. hráč sveta prehral v dvoch tajbrejkoch s favorizovaným Janom-Lennardom Struffom. Nemec sa v ďalšom zápase stretne s domácim držiteľom divokej karty Leandrom Riedim (H2H 0:1).

13:30 - Talian Jannik Sinner je naďalej jednotkou svetového rebríčka ATP. Na úvodných priečkach sa po skončení Wimbledonu nezmenilo nič, druhý je Srb Novak Djokovič a tretie miesto patrí čerstvému šampiónovi Carlosovi Alcarazovi zo Španielska. Medzi ženami poskočila česká tenistka Barbora Krejčíková po triumfe na Wimbledone o 22 miest v rebríčku WTA a uzatvára najlepšiu desiatku sveta. Tej naďalej kraľuje Poľka Iga Swiateková. Na akých miestach sa nachádzajú Slováci, čítajte v článku.

09:05 - Naopak, favoritkou v prvom kole zhodne antukového turnaja WTA 250 v Budapešti bude Anna Karolína Schmiedlová. Rodáčku z Košíc čaká od 13:00 Ruska Kamilla Rachimovová, s ktorou sa doposiaľ nestretla. Schmiedlová sa vlani v metropole Maďarska prebojovala do štvrťfinále.

09:00 - Jozef Kovalík bude na antukovom podujatí ATP 250 vo švédskom Bastade bojovať v prvom kole proti Britovi Cameronovi Norriemu. Duel je na programe o 16:30, pre aktérov pôjde o prvý vzájomný zápas. Slovák je miernym outsiderom, keďže v rebríčku sa nachádza na 102. mieste, zatiaľ čo jeho protivník je 42.