Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kovalík s novým maximom, Rune prežil päťsetovú bitku

Jozef Kovalík dokonale prekvapil osemnásteho nasadeného Chačanova.
Jozef Kovalík dokonale prekvapil osemnásteho nasadeného Chačanova.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 30. mája?

23:45 - Slovenský tenista Jozef Kovalík sa prebojoval už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros a na parížskej antuke dosiahol životný úspech. V 2. kole vyradil v pozícii "lucky losera" osemnásteho nasadeného Rusa Karena Chačanova po päťsetovom boji 4:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. V tretej sade prehrával už 2:4, no predviedol dokonalý obrat. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti trinástemu nasadenému Dánovi Holgerovi Runemu. Čítajte viac.

23:05 - Holger Rune zdolal na Roland Garros po takmer štvorhodinovej bitke Taliana Flavia Cobolliho 6:4, 6:3, 3:6, 3:6, hoci stratil vedenie 2:0 na sety a v rozhodujúcom super tajbrejku prehrával 0:5. Dvadsaťjedenročný Dán, ktorý sa pri svojich dvoch predchádzajúcich štartoch na parížskom grandslame dostal do štvrťfinále, bude o postup do štvrtého kola hrať Jozefom Kovalíkom.

Holger Rune na Roland Garros udolal po bezmála čtyřhodinové bitvě 6:4, 6:3, 3:6, 3:6 Itala Flavia Cobolliho, přestože ztratil vedení 2:0 na sety a v rozhodujícím super tie-breaku prohrával 0:5. Jednadvacetiletý Dán, který to při předchozích dvou startech na pařížském grandslamu dotáhl pokaždé do čtvrtfinále, si o místo ve 4. kole zahraje s Karenem Chačanovem, nebo Jozefem Kovalíkem.

22:55 - Taylor Fritz porazil Dušana Lajoviča zo Srbska 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 a vyrovnal svoj najlepší výsledok na French Open. O skompletizovanie zbierky grandslamových osemfinále sa 26-ročný Američan stretne s Thanassim Kokkinakisom.

22:45 - Novak Djokovič sa v treťom kole French Open stretne s Lorenzom Musettim, s ktorým mal pred tromi rokmi problémy a vlani s ním prehral na antuke v Monte Carle. Taliansky mladík si súboj so svetovou jednotkou zabezpečil víťazstvom 7:5, 6:1, 6:4 nad miestnym veteránom Gaëlom Monfilsom.

22:28 - Vo forme hrajúci Tomáš Macháč zdolal na French Open nasadeného argentínskeho antukára Mariana Navoneho 6:2, 6:1, 3:6, 1:6, 6:1 napriek strate koncentrácie a vedeniu 2:0 na sety a postúpil do tretieho kola, čím vyrovnal svoje grandslamové maximum z januárového Australian Open. Jediný český zástupca v mužskej dvojhre vyzve v boji o úvodnú osmičku na Majors svetovú päťku Daniila Medvedeva.

22:00 - Devätnásťročná Linda Nosková sa na šiestom turnaji v rade nedostala cez druhé kolo. Na French Open prehrala juniorská šampiónka z roku 2021 s Rumunkou Irinou Beguovou 4:6, 2:6, čím neprekonala svoj výsledok z minulej sezóny.

21:26 - Svetová jedenástka Alex de Minaur zdolal na French Open španielskeho antukára Jaumeho Munara 7:5, 6:1, 6:4 a pri svojej iba ôsmej účasti na parížskom grandslame postúpil do druhého kola. V ňom sa stretne s Nemcom Janom-Lennardom Struffom, ktorý vyradil nasadeného Kazacha Alexandra Bublika.

20:45 - Tommy Paul na parížskej antuke deklasoval 6:1, 6:0, 6:2 talianskeho veterána Fabia Fogniniho a so stratou len deviatich gemov postúpil premiérovo do tretieho kola French Open. V ňom narazí Američan na Francisca Cerúndola, alebo Filipa Misolica.

20:18 - Kei Nišikori zo svojho prvého grandslamu od US Open 2021 odstúpil. V druhom kole Roland Garros vzdal v priebehu prestávky zavinenej dažďom za stavu 6:7, 4:6 Američanovi Benovi Sheltonovi pre bolesti ramena. "Už pred turnajom som mal s ramenom problémy. Cítil som, že môžem nastúpiť, ale po tom päťsetovom zápase v prvom kole sa to zhoršilo," povedal na tlačovej konferencii 34-ročný Japonec po svojom ešte len treťom vystúpení v sezóne.

19:25 - Sebastián Báez ukončil nevydarenú antukovú jar porážkou už v druhom kole French Open. Aktuálne 20. hráč sveta, ktorý v úvode sezóny dvakrát triumfoval v priebehu Golden Swingu, nedotiahol náskok dvoch setov a podľahol 6:3, 6:3, 4:6, 5:7, 6:7 Sebastianovi Ofnerovi. Rakúšan si zahrá o zopakovanie minuloročnej osemfinálovej účasti s Corentinom Moutetom, alebo Alexandrom Ševčenkom.

19:15 - Jelena Ostapenková v roku 2017 senzačne ovládla French Open, lenže od tej doby v tomto dejisku iba raz prešla cez druhé kolo. Bývalá šampiónka stroskotala v tohtoročnej edícii už na druhej súperke, keď nestačila 6:7, 6:4, 3:6 na Claru Tausonovú. Mladá Dánka vyrovnala minuloročný výsledok a o premiérový postup do druhého týždňa grandslamu bude usilovať proti bývalej finalistke Sofii Keninovej. 

18:40 - Marie Bouzková vo štvrtkovom zápase zdolala lucky loserku Janu Fettovú 6:2, 6:2 a zabezpečila si premiérovú účasť v treťom kole French Open. Na celkovo tretie grandslamové osemfinále a prvé mimo Wimbledonu zaútočí proti svetovej jednotke a trojnásobnej šampiónke Ige Swiatekovej (H2H 0:0).

18:23 - Danielle Collinsová patrí od polovice marca medzi najlepšie hráčky na okruhu. Američanka sa po pár týždňoch opäť stretla s Olgou Danilovičovou, pričom tentoraz súboj so srbskou kvalifikantkou nezvládla, zápas nedotiahla do víťazného konca a so súperkou prehrala 7:6, 5:7, 4:6. Danilovičová zaznamenala druhý skalp hráčky TOP 10 a postúpila druhý raz do tretieho kola grandslamového turnaja (vlani French Open). O prvé osemfinále na grandslamoch sa stretne s Donnou Vekičovou (H2H 0:0).

17:56 - Novak Djokovič pokračuje v obhajobe vlaňajšieho triumfu na French Open bez straty setu. Aktuálny líder rebríčka a trojnásobný šampión deklasoval v 2. kole 6:4, 6:1, 6:2 antukového špecialistu Roberta Carballésa a v 3. kole sa stretne s domácim Gaëlom Monfilsom alebo nasadeným Lorenzom Musettim.

17:53 - Kateřina Siniaková nepotvrdila úlohu favoritky v 2. kole French Open napriek tomu, že viedla o set a brejk, keď prehrala 6:3, 6:7, 6:7 s domácou držiteľkou divokej karty Chloé Paquetovou. S krajankou Markétou Vondroušovou si nezahrá, bývalú finalistku vyzve Francúzka (H2H 0:1).

17:52 - Markéta Vondroušová zvládla štvrtkový zápas 2. kola na French Open, keď zdolala kvalifikantku Katie Volynetsovú 0:6, 6:1, 6:4. Bývalá finalistka a úradujúca wimbledonská šampiónka si o tretiu účasť v druhom týždni antukového grandslamu zahrá proti Chloé Paquetovej (H2H 1:0), premožiteľke Kateřiny Siniakovej.

17:15 - Až v týchto chvíľach sa opäť pokračuje na všetkých parížskych kurtoch. Aktualizáciu dostal aj súboj Jozefa Kovalíka s Karenom Chačanovom - nový štart sa odhaduje na 19:00.

16:45 - Bolo to síce len druhé kolo, ale už teraz je jasné, že to bol jeden z najväčších skvostov tohtoročného French Open. Naomi Osaková ukázala, že je späť. Do problémov totiž dostala svetovú jednotku Igu Swiatekovú na jej najlepšom povrchu. Nakoniec padla, ale napísala ďalšiu kapitolu svojho neobyčajného príbehu. A nakoniec sa až neuveriteľne otvorila médiám, pred ktorými utekala z tenisového sveta. Čítajte viac.

16:33 - Alexander Zverev na tohtoročnom French Open nestratil ešte ani set a nadviazal tak na skalp najúspešnejšieho hráča turnajovej histórie Rafaela Nadala. Semifinalista posledných troch ročníkov v druhom kole zdolal Davida Goffina 7:6, 6:2, 6:2 a boji o miestenku v druhom týždni sa stretne s Lucianom Darderom alebo Tallonom Griekspoorom.

15:30 - Dážď narušil aj štvrtkový program French Open. Všetky zápasy na vonkajších dvorcoch sú prerušené, tenisti a tenistky sa vrátia do hry najskôr o 16:15. Medzitým sa pokračuje len na krytých dvorcoch Philippa Chatriera a Suzanne Lenglenovej. Kedy sa na kurt pozrie Jozef Kovalík, zatiaľ nevedno.

13:47 - Jelena Rybakinová nepustila set ani v druhom stretnutí na tohtoročnom French Open. Nasadená štvorka zdolala Arantxu Rusovú 6:3, 6:4 a štvrtý rok po sebe sa v Paríži dostala do tretieho kola. V druhom týždni antukového grandslamu sa stretne s Elise Mertensovou alebo Petrou Martičovou. Viac sa dozviete v článku.

13:42 - Sebastian Korda v druhom kole French Open zdolal Soon-woo Kwona 6:4, 6:4, 1:6, 6:3 a zabezpečil si súboj proti Carlosovi Alcarazovi (H2H 1:2), ktorý patrí k najväčším favoritom turnaja. Američan s českými koreňmi bude útočiť na štvrté grandslamové osemfinále, druhé na parížskej antuke.

13:38 - Grigor Dimitrov si zahrá len o svoje tretie osemfinále na French Open, čo je zároveň jeho maximum na Roland Garros. Tridsaťtriročný Bulhar ešte v Paríži nestratil ani set, keď v druhom kole rozobral Fábiána Marozsána 6:0, 6:3, 6:4. 

13:10 - Aryna Sabalenková si v druhom kole tohtoročného French Open poradila s 19 zápasov neporazenou kvalifikantkou Mojukou Učijimovou z Japonska 6:2, 6:2. Minuloročná semifinalistka si o osemfinále zahrá s kamarátkou Paulou Badosovou. Viac sa dozviete v článku.

12:13 - Aj štvrtkový program French Open prerušil po približne hodine hry dážď. Predpoveď počasia je však oveľa priaznivejšia ako v stredu, keď sa tenisti na kurty nevrátili a hralo sa len na dvoch krytých dvorcoch.

12:10 - Daniil Medvedev potreboval na postup do tretieho kola French Open iba 55 minút, keďže Miomir Kecmanovič za stavu 1:6, 0:5 duel skrečoval. O tretiu účasť v druhom týždni antukového grandslamu si svetová päťka zahrá proti Tomášovi Macháčovi alebo Marianovi Navonemu.

12:07 - Dajana Jastremská šokovala na januárovom Australian Open postupom z kvalifikácie až do semifinále, ale na ďalšiu víťaznú sériu si musela počkať až do prebiehajúceho French Open, kde predtým nikdy neprešla cez prvé kolo. Nasadená Ukrajinka v druhom kole zmietla z kurtu Yafan Wang 6:2, 6:0 a stretne sa so svetovou trojkou Coco Gauffovou (H2H 0:1).

11:05 - Slovák Jozef Kovalík sa pondelkovým triumfom nad Marcosom Gironom prebojoval vôbec po prvý raz do druhého kola grandslamu. Mal aj kusisko šťastia, keďže do hlavnej fázy sa dostal ako lucky loser. Vo štvrtok ho však čaká bojovník iného kalibru. Osemnásty nasadený Rus Karen Chačanov sa proti outsiderom nezvykne mýliť - aj preto je v súboji, ktorý by sa mal začať (najskôr) o 14:00, jasným favoritom. Čítajte viac.

11:00 - Štvrtkový program v hlavnej aréne otvorí Aryna Sabalenková, ale pozornosť sa sústredí aj na jej súperku. Japonka Mojuko Učijimová pricestovala do Paríža na 15-zápasovej víťaznej šnúre na challengeroch, aby následne prešla kvalifikáciou aj prvým kolom bez straty setu. Momentálne má na konte 19 víťazstiev v rade a vo svetovom rebríčku sa počas jari posunula už na 83. miesto.