Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kovalík vymenil Lisabon za Bragu, Klein v Španielsku postúpil po skreči súpera

Kovalík ostáva na portugalskej antuke.
Kovalík ostáva na portugalskej antuke.TASR / Pavol Zachar
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 1. októbra?

20:00 - Duel Jozefa Kovalíka s Clementom Taburom na antuke v portugalskej Brage bol v prvom sete za stavu 1:0 pre slovenského tenistu prerušený.

17:17 - Prvý set duelu s Gijsom Brouwerom vyhral Lukáš Klein v tajbrejku. V druhom dejstve viedol 2:1, no zápas už ďalej nepokračoval. Holandský tenista súboj skrečoval a Slovák postúpil do druhého kola turnaja v Alicante.

17:10 - Vo štvrťfinále podujatia v Pekingu sa objaví aj Coco Gauffová. Američanka hrala s Japonkou Naomi Osakovou a za stavu 3:6, 6:4 súperka zápas skrečovala.

15:30 - Francúzsky tenista Arthur Fils sa stal víťazom turnaja ATP 500 v Tokiu. V utorkovom súboji o titul zdolal krajana Uga Humberta v troch setoch 5:7, 7:6 (6) a 6:3. Fils otočil finálový duel, v ktorom sa stretli dvaja nenasadení francúzski hráči. V tajbrejku druhého setu odvrátil mečbal súpera. Pripísal si prvé víťazstvo nad Humbertom v doterajších štyroch vzájomných stretnutiach. Dvadsaťročný Fils získal tretí singlový titul v kariére, v tomto roku už triumfoval na turnaji v Hamburgu. Viac v článku.

Zostrih zápasu Fils - Humbert.
Flashscore

15:18 - Jannik Sinner na podujatí ATP 500 v Pekingu potvrdil úlohu favorita proti domácemu Pu Jün-čchao-kche-tchemu a po víťazstve 6:3, 7:6 postúpil po roku opäť do finále. Talian si o titul zahrá v repríze vlaňajšieho semifinále proti Carlosovi Alcarazovi.

12:07 - Medzi najlepšiu osmičku sa prvýkrát na turnaji WTA 1000 dostala Ukrajinka Julia Starodubcevová. V 4. kole zdolala nasadenú desiatku Annu Kalinskú z Ruska 7:5, 6:0.

11:50 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do finále dvojhry na turnaji ATP 500 v Pekingu. Štvornásobný granslamový šampión a druhý nasadený zdolal v semifinále trojku "pavúka" a vlaňajšieho finalistu Rusa Daniila Medvedeva 7:5, 6:3. Jeho súperom v boji titul bude Jannik Sinner z Talianska alebo domáci Číňan Pu Jün-čchao-kche-tche. Viac v článku.

Zostrih stretnutia Medvedev - Alcaraz.
Flashscore

09:59 - "V prvom rade to nie je situácia, v ktorej by som sa rád ocitol. Je to pre mňa náročné obdobie. Snažím si pripomenúť, že som neurobil nič zlé. Určite som mal počas tohto obdobia bezsenné noci. Teraz to opäť nebude ľahké," uviedol Jannik Sinner k téme svojho dopingového prípadu. Viac v článku.

09:31 - Lukáš Kleina čaká vystúpenie na španielskom harde. V Alicante si od 16:05 zmeria sily s holandským súperom Gijsom Brouwerom, ktorému patrí 162. priečka svetového poradia, je teda o 40 pozícií nižšie ako slovenský tenista.

09:08 - Po neúspešnej kvalifikácii na turnaj v Lisabone ostal Jozef Kovalík na portugalskej pôde a predstaví sa v prvom kole challengerového podujatia na antuke v Brage. Prekážkou Slováka bude od 17:30 francúzsky tenista Clement Tabur, 320. hráč rebríčka ATP.

08:01 - Čang Šuaj na svojom prvom turnaji pred domácimi fanúšikmi po štyroch rokoch predvádza nečakané "zmŕtvychvstanie". Nielenže na tisícke v Pekingu prerušila rekordnú sériu 24 porážok a ukončila rok a pol dlhé čakanie na singlovú výhru, ale na prestížnej akcii dokázala poraziť už štyri súperky a navyše pritom nestratila ani set. Teraz 35-ročná Číňanka zdolala 6:4, 6:1 Poľku Magdalenu Frechovú a postupom do štvrťfinále si zaistila posun z 595. pozície k 250. miestu svetového rebríčka. O miesto v semifinále si zahrá so Španielkou Paulou Badosovou.

07:05 - Na turnaji ATP 500 v Tokiu si dnes o titul zahrajú Ugo Humbert a Arthur Fils. Pôjde o prvé čisto francúzske finále od januára 2020, keď práve Humbert v Aucklande porazil Benoitea Pairea.

06:13 - Paula Badosová na tisícke v Pekingu zmietla 6:4, 6:0 svetovú trojku Jessicu Pegulovú, s ktorou si poradila až vo štvrtom vzájomnom dueli, po 17 mesiacoch porazila hráčku TOP 10 a na piatom zo šiestich posledných turnajov vyhrala minimálne tri zápasy. Vo štvrťfinále 26-ročná Španielka, ktorá má od začiatku Wimbledonu skvelú bilanciu 20:4 a stále aj šancu kvalifikovať sa na Turnaj majsteriek, čaká na víťazku duelu Čang Šuaj - Magdalena Frechová.