Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kráľovnou New Yorku je Sabalenková, druhý grandslam kariéry pre Sinnera

Sabalenková ovládla US Open.
Sabalenková ovládla US Open.AFP / JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 8. septembra?

22:40 - Jannik Sinner vyhral aj druhé grandslamové finále a ako štvrtý v Open ére ovládol Australian Open aj US Open v dvojhre mužov počas jedného kalendárneho roka. Talian necelých osem mesiacov po premiérovom triumfe v Melbourne dobyl aj New York a stal sa prvým tenistom po 47 rokoch, ktorý získal svoje úvodné dva grandslamové tituly počas jednej sezóny. Vo finále porazil domáceho Taylora Fritza, ktorý nedokázal ukončiť 21 rokov dlhé čakanie na amerického víťaza major turnaja. Čítajte viac.

12:02Sabalenková zakončila náročné obdobie titulom na US Open. Za úspech ďakuje rodine

09:00 - Vyvrcholenia sa dočká aj mužský Grand Slam v New Yorku. O titul z US Open od 20:00 SEČ zabojujú Jannik Sinner a Taylor Fritz. Americkí diváci sa tak môžu tešiť na bitku talianskej svetovej jednotky s domácim tenistom. Aj ich predchádzajúce dva vzájomné duely sa odohrali na tvrdom povrchu v USA. V Indian Wells sa v októbri 2021 tešil Firtz, v marci 2023 vyhral Sinner.

08:40 - Taliani v Davis Cupe bez svetovej jednotky, doma im nepomôže ani Musetti

00:37 - Dvadsaťšesťročná Sabalenková je len piatou tenistkou v Open ére, ktorá v jednom kalendárnom roku vyhrala oba Grand Slamy na tvrdom povrchu. Naposledy ovládla Australian Open aj US Open nemecká hráčka Angelique Kerberová v roku 2016, pred ňou to boli Martina Hingisová (1997), Monica Selešová (1991 a 1992) a Steffi Grafová (1988 a 1989).

00:25 - Aryna Sabalenková po roku zvládla reparát vo finále US Open a získala tretí grandslamový titul. Víťazka posledných dvoch ročníkov Australian Open zdolala 7:5, 7:5 domácu Jessicu Pegulovú, svoju neporaziteľnosť natiahla na 12 stretnutí a vyhrala tretí zo siedmich posledných majoro turnajov, na ktorých sa predstavila. Viac v článku.