Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krásnym gólom zavelil Tomič k obratu Slovácka proti Nice

Tomičova radosť po vyrovnaní.
Tomičova radosť po vyrovnaní.Profimedia
Slovenský futbalista Michal Tomič (23) skóroval pri triumfe českého tímu 1. FC Slovácko vo štvrtkovom stretnutí D-skupiny Európskej konferenčnej ligy na trávniku OGC Nice 2:1.

Podľa trénera hostí Martina Svědíka bolo jeho mužstvo kompaktnejšie a aj vďaka tomu uspelo vo Francúzsku, kde sa hralo pred prázdnymi tribúnami. UEFA potrestala Nice za svojich fanúšikov.

Tí proti Kolínu odpaľovali pyrotechniku. Niektorí hosťujúci priaznivci vtrhli do kotla domácich. Stretnutie sa začalo zhruba s hodinovým meškaním. 

Slovácko rozhodlo o svojom prvom víťazstve pri premiére v niektorej zo skupinových fáz európskych súťaží v 87. minúte duelu. Domáci Jean-Clair Todibo dostal po faule na prenikajúceho Michala Kadleca červenú kartu a Petr Reinberk z priameho kopu prekonal dánskeho brankára Kaspera Schmeichela.

"V prvom polčase sme podali najhorší výkon zo všetkých zápasov Konferenčnej ligy a nadviazali sme tak na nedeľné ligové stretnutie s Bohemiansom. Strácali sme jednoduché lopty. V obrannej fáze sme sa zle posúvali. V polčase sme reagovali striedaním a zmenou rozostavenia. Hru sme postupne vystupňovali a nakoniec sme boli lepší," povedal pre oficiálnu stránku klubu tréner Svědík.

Tabuľka skupiny D.
Tabuľka skupiny D.Flashscore

K obratu s favoritom zavelil Slovák Michal Tomič. Svojím prvým presným zásahom v drese Slovácka vyrovnal, pätnásť minút pred záverečným hvizdom, na 1:1.

"Pri zakončení ma dobiehal hráč. Chcel som čo najrýchlejšie vystreliť a nešpekulovať. Teším sa, že to tam spadlo. Po zmene strán sme zmenili rozostavenie. Začali sme viac pracovať. Vstúpili sme si do svedomia. Je potrebné uznať aj kvalitu Nice v prvom polčase, ale my sme v defenzíve nefungovali tak, ako v domácom dueli. Nemali sme už čo stratiť. Viac sme útočili, boli agresívnejší," zhodnotil pre klubové médium víťazné ťaženie Tomič.

Napriek trom bodom sa jeho mužstvo z dna tabuľky neposunulo, ale zostalo v hre o postup.