Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kríza Juventusu sa prehlbuje, klub zaznamenal rekordnú stratu

Tréner Allegri počas zápasu s Benficou v Lige majstrov.
Tréner Allegri počas zápasu s Benficou v Lige majstrov.Profimedia
Hoci je futbalová sezóna 2022/2023 len na začiatku, futbalová verejnosť sleduje úpadok turínskeho Juventusu. Klub, ktorý ešte v nedávnom období dominoval na domácej scéne a dvakrát okúsil finále Ligy majstrov, má okrem nedostatočnej výkonnosti na trávniku ďalší problém - finančné straty.

"Stará dáma" zaznamenala za minulú sezónu stratu 254,3 milióna eur, čo predstavuje negatívny rekord najvyššej talianskej súťaže. Pre klub z Piemontu ide už o piaty záporný hospodársky výsledok v rade, pričom v porovnaní s minulým ročníkom sa strata navýšila o necelých 50 miliónov eur.

Čísla sú stále ovplyvnené pandémiou koronavírusu, ktorá spôsobila nízky príjem zo vstupeniek. Juventus síce v minulom roku zarobil vďaka svojmu štadiónu 32 miliónov eur, k sume 74 miliónov zo sezóny 2018-2019 sa stále nepriblížil. 

Turínsky gigant od začiatku sezóny bojuje so slabou formou a v tabuľke Serie A sa nachádza na 8. priečke s 10 bodmi. Ešte horšie je na tom v prestížnej Lige majstrov, kde v dvoch úvodných zápasoch prehral a po ligovej porážke s poslednou Monzou silnejú hlasy, požadujúce odvolanie trénera Massimilliana Allegriho.