Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krízu predposlednej Valencie neodvrátil ani Baraja: Vieme, že budeme veľmi trpieť

Nový tréner má pred sebou kopu práce.
Nový tréner má pred sebou kopu práce.Profimedia
Valencia prežíva katastrofálnu sezónu. Slávny klub sa zlej formy nezbavil ani počas pondelkového zápasu 22. kola španielskej ligy na pôde Getafe. Na lavičke navyše debutoval dlhoročný záložník Rubén Baraja (47), ktorý musel strpieť prehru 0:1. Tá mužstvo odsunula na predposledné miesto v tabuľke.

V Madride sa dlho udržiaval bezgólový stav a jediný gól strelil v 82. minúte Borja Mayoral. Jeho tím opustil zostupové priečky, zatiaľ čo Valencia prehĺbila svoju krízu a prehrala piatykrát v rade. "Budeme veľmi trpieť a vieme to. Musíme bojovať a vydať zo seba maximum nielen v každom zápase, ale aj na každom tréningu a v každej situácii. Musíme prijať realitu, hráči si to uvedomujú. Vieme, že to bude ťažké," povedal Baraja.

"Chcem veriť a myslím si, že mužstvo sa zlepší, výkonnosť pôjde hore. Treba oceniť prácu hráčov, ich snahu a prístup, samozrejme, je veľa vecí, na ktorých treba pracovať. Z dnešného zápasu si musíme zobrať pozitíva a rýchlo sa začať sústrediť na ďalší zápas proti Realu Sociedad," vyzval svojich nových zverencov.

Baraja za Valenciu dlhé roky hrával a minulý týždeň nahradil Gennara Gattusa. Od vedenia dostal zmluvu do konca sezóny a jasnú úlohu záchrany. Situácia na dne tabuľky je veľmi vyrovnaná, napríklad dvanásta Sevilla má len o päť bodov viac než Valencia.

"Mali sme šance, mohli sme otvoriť skóre a zápas by sa vyvíjal inak, ale svoje príležitosti sme nepremenili. Zápas bol otvorený až do konca a doplatili sme na zle vyriešenú štandardnú situáciu. Je to detail, ale veľmi dôležitý, stratili sme kvôli tomu bod a to je najdôležitejšie. Chýbal nám kúsok šťastia," uzavrel nový lodivod.