Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kýchnutie či vajcia v mikrovlnke. Aké bizarné zranenia si pamätá novodobý futbal?

Frank Lampard si z pozície trénera zlomil ruku počas gólových osláv.
Frank Lampard si z pozície trénera zlomil ruku počas gólových osláv. Profimedia / News Images LTD / Alamy / Alamy
Hrubý faul, vylúčenie alebo choroba? Niekedy tímom chýbajú hviezdy z veľmi kurióznych dôvodov. Anglický denník The Sun teraz pobavil fanúšikov textom o bizarných dôvodoch, prečo hráči nemohli nastúpiť na zápas. Patria medzi ne zranenia pri umývaní riadu, jedení mrkvy, prejedanie sa alebo napríklad prílišné opaľovanie sa v soláriu či silné kýchanie.

Niekedy fanúšikovia krútia hlavou. Je im ľúto, že v zostave chýba ich obľúbený hráč, ale keď sa potom dozvedia, aká vec vyradila futbalistu z hry, možno sa začnú smiať a pomyslia si, že to nie je možné. Anglické médiá teraz zostavili zoznam kurióznych zranení a je medzi nimi niekoľko takých, ktoré určite prekvapia aj vás.

Na samom vrchole figuruje prípad, ktorý sa stal pred niekoľkými dňami. Axel Tuanzebe, bývalý hráč Manchestru United, vypadol z kádra Ipswichu pre zranenie ruky, čo priznal manažér Kieran McKenna. Jeho zverenec si privodil hlbokú reznú ranu po tom, čo pri umývaní riadu rozbil pohár. So zranením bol okamžite prevezený do nemocnice s obavami, že by mohol prísť o palec. Nič také sa nestalo, ale hráč musel na zápas zabudnúť.

Svoje o netradičných komplikáciách vie napríklad Rio Ferdinand, bývalý kapitán Manchestru United a Anglicka. Zraniť sa mu podarilo vo chvíli, keď dlho sedel s vyloženými nohami. V mladosti bol vášnivým hráčom Pro Evolution Soccer a v januári 2001 sa mu to stalo osudným. Jeho vtedajší tréner David O'Leary neskôr poznamenal: "Mal nohy na stolíku. V určitej polohe bol celé hodiny a natiahol si šľachu nad kolenom.“

Bývalý obranca Lee Beevers bol jedným zo železných mužov zostavy Lincolnu, no keď v roku 2009 odišiel do Colchestru, stal sa pravý opak. V sezóne 2009/10 nazbieral len štyri ligové štarty. Dôvod zranenia? Nosil detský kočiarik po schodoch, zakopol a vykĺbil si záprstnú kosť. Skončil s nohou v sadre a niekoľko týždňov kríval.

Lampard to prehnal s oslavami 

Divoké oslavy zasa vyšli draho Franka Lamparda, legendu Chelsea. Ten sa zranil ako tréner Evertonu práve vo chvíli, keď oslavoval víťazný gól v stretnutí s Newcastlom. V eufórii sa udrel do svojej ľavej ruky, keď sa potom pred koncom duelu pozrel na hodinky, ruka sa mu triasla a nikto nechápal, čo sa deje. Po konfrontácii sa Lampardovi na ruke objavila nepríjemná modrina a hrča. "Zlomil som si ruku pri oslave. Moje kosti už asi mäknú, vôbec si na ten moment nepamätám,“ uviedol.

Bývalý obranca Kirk Broadfoot sa zranil pri pokuse o varenie. Do mikrovlnnej rúry vložil dve vajcia a keď skontroloval ich stav, jedno vybuchlo. Hráč utrpel popáleniny na tvári a musel sa podrobiť lekárskemu ošetreniu.

Na zozname smoliarov nechýba ani Marco Asensio. Ten prišiel v roku 2017 v roli hviezdy Realu Madrid o duel Ligy Majstrov proti Apoelu Nikózia, pretože sa zranil pri holení nôh. Tréner Carlo Ancelotti všetko komentoval slovami, že hráč mal na nohe ranu a nemohol si cez ňu natiahnuť štucňu.

Japonec Šindži Kagawa má na december 2013 nepríjemnú spomienku. V zostave Manchestru United chýbal pre to, že sa údajne prejedol a nechal si vypumpovať žalúdok. Vtedajší manažér United David Moyes po prehre s Newcastlom priznal, že hráčovi bolo zle, ale čoskoro bude v poriadku.

Zato krajný obranca Rami Kaib ako hráč holandského Heerenveenu v roku 2021 zistil, že sa to nemá preháňať ani so zdravou stravou. Niekoľko týždňov bol vyradený z hry so zlomenou čeľusťou, pričom toto zranenie si privodil pri konzumácii čerstvej mrkvy.

Medúza za zranenie nemohla

Na zozname nechýba ani stopér Chris Smalling. Počas dovolenky na Bali vystrašil fanúšikov fotografiou z nemocnice s obväzmi na hlave. Špekulovalo sa, že hráča uštipla medúza, pravda však bola taká, že hráč málo pil a v horúčave odpadol. Pri páde si potom udrel hlavu.

Dave Beasant, ktorý počas svojej kariéry hral aj za Chelsea, utrpel rovnako bizarné zranenie. Spadol mu pohár s krémom a bosými nohami sa pokúšal napraviť neporiadok. Výsledok bol tragický. Natrhol si šľachu na palci na nohe a bol mimo hry dva mesiace.

Útočník Boltonu Victor Adeboyejo je považovaný za hráča, ktorý je veľmi silný v osobných súbojoch. V septembri 2024 však musel vynechať zápas z dôvodu, že si veľmi silno kýchol a spôsobil si zranenie v oblasti rebier. "Bol v poriadku, zrazu kýchol a bolo mu zle,“ opísal kurióznu situáciu Ian Evatt, manažér Wanderers.

Obranca Philippe Mexes vynechal ligový zápas proti Janovu v novembri 2013 pre bolesti očí. Lekárske testy vtedy odhalili diagnózu centrálnej seróznej retinopatie. Portál Tuttosport pre nezasvätených všetko preložil. Mexes mal problém s nadmerným opaľovaním v soláriu.

The Sun uzatvára zoznam netradičných hráčov brankárom Davidom Jamesom. Ten si stihol privodiť rovno dve bizarné zranenia. Raz siahal po diaľkovom ovládači a natiahol si chrbtový sval, druhýkrát si poranil rameno pri rybolove.