Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kyrgios odkladá vstup do sezóny. Pre problémové koleno sa v Melbourne nepredstaví

Namiesto Australian Open čaká Kyrgiosa artroskopia kolena.
Namiesto Australian Open čaká Kyrgiosa artroskopia kolena. Profimedia
Nick Kyrgios (27) nenastúpi na tohtoročný Australian Open, kde mal plniť úlohu nasadenej devätnástky a vo štvrťfinále sa mohol stretnúť s najväčším favoritom Novakom Djokovičom (35).

Austrálčanovi bráni v hre zranenie kolena a nemôže tak obhajovať triumf vo štvorhre s krajanom Thanasim Kokkinakisom. V najbližších dňoch podstúpi artroskopiu.

Kyrgios chcel v úvodných týždňoch sezóny šetriť svoj členok, na poslednú chvíľu odmietol účasť na úvodnom ročníku United Cupu. Vstup do nového tenisového roka sa preňho nebude konať ani na Australian Open, kde je jeho najlepším umiestnením štvrťfinále z roku 2015.

Známy búrlivák zvolal v pondelok tlačovú konferenciu. Novinárom oznámil, že sa nezúčastní na prvom grandslamovom turnaji roka pre zranenie kolena.

"Australian Open je pre mňa jedným z najdôležitejších turnajov. Nebolo to vôbec jednoduché. Som, samozrejme, veľmi sklamaný. Je to zlé načasovanie. Taký je ale život, zranenia sú súčasťou športu. Nepochybujem o tom, že sa vrátim v plnej sile," vyhlásil na tlačovej konferencii.

Potom dostal slovo jeho fyzioterapeut Will Maher, ktorý hovoril o tom, ako sa snažili urobiť všetko pre to, aby jeho zverenec mohol hrať na jednom z najväčších tenisových podujatí na svete.

Zotavenie z tohto zranenia trvá zvyčajne tri až štyri týždne. Maher si myslí, že Kyrgios by sa mohol vrátiť na kurty na marcovom Masters v Indian Wells a Miami.

V Melbourne Parku patril k najväčším favoritom a v treťom kole sa mohol stretnúť s Holgerom Runom, v osemfinále s Andrejom Rubľovom a medzi osmičkou najlepších s Novakom Djokovičom. Jeho miesto v pavúku zaujme lucky loser Denis Kudla.