Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kyrgios ohlásil návrat i odvážny plán. Neprajníkom chce zavrieť ústa ziskom Grand Slamu

Kyrgios je pripravený na svoj tenisový návrat.
Kyrgios je pripravený na svoj tenisový návrat.JEAN CATUFFE / Jean Catuffe / DPPI via AFP
Svojský Nick Kyrgios (29) sa plánuje vrátiť do súťažného kolotoča tenisu. Austrálčan by chcel dokonať svoj návrat na kurty v decembri v Abú Dabí, následne je jeho cieľom vyhrať grandslamový turnaj a umlčať tých, ktorí o ňom pochybujú.

Niekdajšia svetová trinástka odohrala za ostatné dva roky na okruhu ATP len jediný súťažný zápas dvojhry, hernú prax Austrálčanovi znemožňovali zranenia kolena, členka a zápästia. Kyrgios už niekoľkokrát naznačil odchod do športového dôchodku, ale pre News Corp's Code Sports teraz povedal, že sa predstaví na decembrovom podujatí Svetovej tenisovej ligy pred januárovým Australian Open.

"Vraciam sa, pretože ma niečo drží pri hre. Porazil som takmer každého, kto sa predo mňa postavil, dostal som sa do finále Grand Slamu, vyhral som grandslamovú štvorhru, získal som viacero titulov a zarobil peniaze," uviedol a dodal:

"Myslím si však, že jediná vec, ktorá je teraz mojím cieľom, je Grand Slam. Mám pocit, že to bude to, čím ľuďom zavriem ústa. Bude to moja veľká motivácia."

Nedávne zranenia Nicka Kyrgiosa.
Nedávne zranenia Nicka Kyrgiosa.Flashscore

Tenista, ktorý počas hernej absencie pracoval ako televízny komentátor, sa v roku 2022 dostal do svojho premiérového grandslamového finále dvojhry - vo Wimbledone prehral s Novakom Djokovičom. V ére, počas ktorej dominoval spomínaný Srb i Rafael Nadal a Roger Federer, sa mu nikdy nepodarilo naplno zažiariť, niektorí odborníci ho odpisovali ako premárnený talent.

Kyrgios bol vždy výbušný, na kurte predviedol už viacero skratov, ale poprel, že by bol zlý chlapec tenisu. "Myslím, že som bol takto označený len preto, že som sa trochu vymykal z okruhu toho, čo je u tenistov normálne. Nemám však pocit, že austrálska verejnosť ma ešte takto vníma. Ale na začiatku mojej kariéry si ľudia mysleli, že som niečo ako vrah," vysvetlil.