Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lakers nevzdávajú boj o prvú desiatku, v Bostone rozhodlo až druhé predĺženie

Diváci v Bostone sa rozhodne nenudili.
Diváci v Bostone sa rozhodne nenudili.Profimedia
Témou číslo jeden z pohľadu tabuľkového scenára bola bitka o vrchnú desiatku Západnej konferencie, o ktorú sa bije viacero mužstiev. Na východe svojou športovou formou naďalej pútajú pozornosť hráči Knicks.

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 126:130

V troch doterajších vzájomných stretoch sa zrodili dve víťazstvá tímu z Dallasu, práve v poslednom dueli však Suns vyrovnali sezónnu bilanciu na 2:2. Režisérsku taktovku si vzala do rúk dvojica Kevin Durant a Devin Booker.

Tridsaťštyriročný Američan prispel k úspechu 37 bodmi, druhý menovaný si pripísal o jediný bod menej. Mavericks tak sú odsunutí mimo najlepšej šestky západu, hosťom patrí v rovnakej konferencii štvrtá priečka.

Chicago Bulls - Indiana Pacers 122:125

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 113:105

Domáci káder nevzdáva boj o prienik do prvej desiatky Západnej konferencie, potvrdil to aj v meraní síl s Golden State. Lakers dokázali tohto súpera v novom roku pokoriť už dvakrát a tentoraz sa im to podarilo znovu.

Výrazným podpisom sa o to pričinil 39-bodový Anthony Davis. Mužstvo z Los Angeles tak vytvára veľký tlak na desiaty Utah, Warriors si budú musieť dávať pozor na svoju pozíciu medzi hornou šestkou.

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 102:86

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 119:122

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 129:119

Bitku o dôležité body hostila Oklahoma, kam zavítali hráči Jazz. Rovnako ako vyššie spomínaní Lakers, tak aj domáci ešte myslia na posun medzi desať najlepších kádrov západu. Na ceste za týmto cieľom urobili pozitívny krok práve proti Utahu, ktorý sa zatiaľ drží na vysnívanej méte číslo desať.

Výhru hostiteľa produkovali najmä 38-bodový Shai Gilgeous-Alexander a Jalen Williams s 32 nastrieľanými bodmi. Boj o postupovú pozíciu tak ostáva ešte viac než otvorený.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 142:110

Boston Celtics - New York Knicks 129:131 pp

V ideálnom rozpoložení pricestovali na palubovku Bostonu protagonisti z New Yorku, z posledných 11 súbojov zvíťazili až v desiatich prípadoch. Ďalší úspech pridali práve proti kádru Celtics, s ktorým odohrali vyrovnanú partiu. Dramatické stretnutie muselo rozuzliť až druhé predĺženie.

Najproduktívnejším hráčom síce bol domáci Jayson Tatum so 40 bodmi, no viac dôvodov na úsmev mal na opačnej strane Immanuel Quickley s 38 bodmi. Tabuľlková pozícia oboch celkov sa nezmenila - hostitelia sú hneď za lídrom z Milwaukee, Knicks sa nachádzajú na piatom mieste východu.

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 111:117

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 135:129,