Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leclerc sa už sústredí na budúci rok, pre Péreza je dôležité byť druhý

Formula 1 rieši bitku o druhú priečku.
Formula 1 rieši bitku o druhú priečku.Profimedia
Charles Leclerc (25) z Ferrari sa v stredu pred víkendovou Veľkou cenou Brazílie vyjadril, že sa viac sústredí už na budúcu sezónu ako na boj s rivalom Sergiom Pérezom (32) o druhé miesto v tohtoročnom šampionáte Formuly 1.

Monacký jazdec ide do Sao Paula, predposledných pretekov seriálu, len s päťbodovou stratou na Mexičana. "Moja myseľ sa sústreďuje hlavne na budúci rok," povedal novinárom na mediálnom podujatí.

"Samozrejme, urobíme všetko pre to, aby sme sa v posledných dvoch pretekoch pokúsili dosiahnuť čo najlepšie výsledky, ale najdôležitejšie je pokúsiť sa nadviazať na poslednú dvojicu pretekov, aby sme boli v budúcom roku lepším tímom," doplnil.

Leclerc mal v tejto sezóne v 20 pretekoch deväť pole position, ale len tri víťazstvá.

Pérez sa počas tohto ročníka tešil z prvenstva dvakrát a jasne povedal, že prioritou je dokončiť sezónu ako druhý pilot celkového hodnotenia, chce teda obsadiť miesto za tímovým kolegom.

"Sme majstrami konštruktérov, ale pre nás ako tím a pre mňa osobne je nesmierne dôležité zabezpečiť aj prvé a druhé miesto v šampionáte jazdcov," povedal v tímovom preview víkendových pretekov na Interlagose.

"Do posledných dvoch pretekov sezóny idem stále s pocitom, že mám všetko na to, aby som vyhral," uviedol odhodlane.

Ferrari má v boji o druhé miesto v šampionáte konštruktérov 40-bodový náskok pred Mercedesom. Red Bull sa stal šampiónom na Veľkej cene Spojených štátov.