Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legendárny kanonier Ronaldo podstupuje psychologickú terapiu

Ronaldo sa otvorene priznal o pomoci psychológa.
Ronaldo sa otvorene priznal o pomoci psychológa.Profimedia
Bývalý brazílsky futbalista Ronaldo (46) priznal, že podstupuje psychologickú terapiu. Informoval o tom španielsky denník Marca.

Ronaldo patril vo svojej ére medzi najlepších zakončovateľov na svete. Hral za viaceré slávne kluby. Okrem PSV Eindhoven, kde v Európe začínal, to boli aj FC Barcelona, Inter Miláno, Real Madrid či AC Miláno. 

"Už dva a pol roka som v psychologickej terapii a teraz oveľa lepšie chápem, čo som predtým cítil. Pozerám sa späť a vidím, že som boli vystavení veľmi, veľmi silnému psychickému stresu. Bol som úplne nepripravený," vyjadril sa momentálny väčšinový vlastník španielskeho futbalového klubu Real Valladolid.

Podľa jeho slov sa problémy začali s érou internetu. Krivka šírenia informácií, správ či rozhovorov a teda celkového záujmu okamžite stúpla nahor.

"Nikto sa nestaral o psychické zdravie hráčov. Dnes sa im pomáha v tomto smere oveľa viac. Študujú si profily na sociálnych sieťach a ich reakcie. Žiaľ, nič z tohto za mojich čias neexistovalo. Realita je taká, že sme ani netušili, že takýto problém existuje. Mnohí si zjavne prešli hroznými obdobiami, dokonca aj depresiami. Problémy boli zrejmé, ale riešenia neboli ľahko dostupné," dodal na margo aktuálnej situácie.

Brazílska "R9" dosiahla množstvo úspechov. Predovšetkým dva tituly majstra sveta (1994, 2002). Trikrát ho vyhlásili za najlepšieho hráča sveta (1996, 1997, 2002). Doma má aj dve trofeje za triumf v ankete Zlatá lopta (1997, 2002) a raz sa stal víťazom Zlatej kopačky (1997).

Ronaldo a jeho posledné európske angažmány.
Ronaldo a jeho posledné európske angažmány.Flashscore