Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Levice na Cypre bez šance, na výhru v Európskom pohári čakajú

Ani výkon McCalluma (v žltom) nepomohol k výhre hostí.
Ani výkon McCalluma (v žltom) nepomohol k výhre hostí.Profimedia
Basketbalisti Patriotov Levice neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení v D-skupine Európskeho pohára FIBA. Na ihrisku cyperského Keravnosu Strovolou prehrali 68:77 a na úspech v súťaži tak stále čakajú.

V stredu 26. októbra o 18.00 h je na programe ďalšie stretnutie, slovenský zástupca sa tentoraz predstaví na palubovke českej Opavy.

Patrioti neodštartovali cestu za prvým víťazstvom v súťaži ideálne. Po dvoch minútach a nepriaznivom stave 0:7 si musel tréner Madzin zobrať oddychový čas.

Žiadaný efekt to neprinieslo, domáci Keravnos v 5. minúte odskočil na dvojciferný náskok (14:4).

Nádej na obrat vykresali McCallum s Wade-Chatmanom, spolu s hráčmi z rotácie sa podarilo Leviciam stiahnuť na rozdiel jedného útoku. Domácim sa úspešne darilo odpájať z hry Lapornika s Bojanovským, úvodnú časť preto vyhrali 21:16.

Druhá štvrtina bola vo veľmi podobnom duchu. Keravnos opäť raz bodovo odskočil a Levice dlho hľadali ideálnu hernú taktiku. V tomto úseku ju dlhodobo nevedeli nájsť, preto po prvom polčase prehrávali 34:43.

Nádeje na úspech sa rozplynuli hneď na začiatku tretej časti. Patrioti nezachytili nástup a dovolili domácemu tímu odskočiť na 20-bodový rozdiel.

To sa ukázalo z pohľadu vývoja stretnutia ako rozhodujúce, keďže kľúčoví hráči sa nedokázali výraznejšie bodovo presadiť. Aj preto bol pred poslednou štvrtinou stav 47:63.

Levičania sa snažili urobiť niečo so zápasom, ale k obratu, respektíve k dramatizácii ich skúsený cyperský celok už ale nepustil. V závere sa aspoň kozmeticky podarilo stiahnuť manko.

Európsky pohár FIBA – D-skupina:

BC Keravnos Strovolou – Patrioti Levice 77:68 (43:34)

Najviac bodov Keravnosu: Krubally 27, Stylianou 14, Burns 13

Zostava a body Levíc: Wade-Chatman 19, McCallum 12, Lapornik 10, Bachan 5, Bojanovský 4 (Freeman 16, Kotásek 2, Kovac 0)

TH: 22/19 – 12/7, fauly: 16 - 19, trojky: 8 – 7, štvrtiny: 21:16, 22:18, 20:13, 14:21, rozhodovali: Zupančič (Slov.), Manheim (Izr.), Jovanič (Bos. a Herc.)

Hlasy po zápase:

Michal Madzin, tréner Patriotov: "Mrzí ma vstup do zápasu. Myslím si, že sme veľmi rýchlo nechali Keravnosu zobrať si dvojciferné vedenie. Bolo to našou nepozornosťou v útoku a stratenými loptami, ktorými sme dali súperovi ľahké zakončenia."

"To dalo zápas do rúk Keravnosu. Som rád, že sme to nezabalili, aj keď sa to začalo pre nás vyvíjať negatívne a do konca sme bojovali. Boli tam možno momenty, keď sme sa mohli ešte viac priblížiť. Hlavne s prvým polčasom nie sme spokojní, ako sme celkovo fungovali. Treba sa z toho poučiť a verím, že v ďalšom zápase budeme mať lepšie riešenia a energiu."

Ďalší výsledok D-skupiny:

BC Balkan Botevgrad – BK Opava 79:64 (43:40)

Najviac bodov: Zahariev 21, Diplaros a Suarez po 12 – Bassett 26, Zbránek 11, Mokráň 10