Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Levice si v Izraeli udržali postupovú nádej. Madzin: Veľký zápas, veľké emócie

Patrioti živia svoje šance.
Patrioti živia svoje šance. Patrioti Levice
Basketbalisti Patriotov Levice získali v skupine J Európskeho pohára FIBA na palubovke izraelského tímu Hapoel Haifa prvé víťazstvo a zachovali si tak nádej na postup. V tabuľke zostávajú na 4. mieste s bilanciou jedna výhra a štyri prehry.

Európsky pohár FIBA – skupina J:

Hapoel B-Cure Laser Haifa – Patrioti Levice 64:74 

Levičania vyšli do kľúčového súboja o uchovanie postupových nádejí bez Jamesa Padgetta, ktorý musel z vážnych rodinných dôvodov odcestovať domov. Prvá štvrtina bola z oboch strán streleckým trápením, Haifa síce odskočila po šesťbodovej šnúre, ale na strane Patriotov nepripustil výrazný odstup McCallum. Celkovo bola táto časť vyrovnanou partiou, čo sa ukázalo aj na skóre 14:14.

Začiatok druhej periódy bol z levického pohľadu famózny, Draško Kneževič sa po trojmesačnej absencii hneď uviedol úspešnou trojkou a celkovo „žlto-zelení“ odstavili ofenzívu Haify od produkcie na približne 4 minúty, pričom sami zaznamenali deväť bodov za sebou. Zverenci trénera Michala Madzina viedli v polčase 37:32.

Druhá polovica sa nezačala pre slovenského šampióna ideálne, po 90 sekundách prišiel o svoje vedenie. Momentum sa zmenilo mierne na stranu Haify, ale Levičania sa s tým dokázali dobre vysporiadať. V koncovke tretej časti zaúradoval tradičný levický líder Lapornik, pre svoj tím vybojoval stav 54:53 pred poslednou štvrtinou.

Tá sa začala pre Patriotov skvelo, trojky Bachana a Kovaca ich opätovne poslali do väčšieho náskoku. Domáci basketbalisti sa síce snažili o obrat, ale dobré čítanie v defenzíve držalo hostí vo vedení. Mužom dôležitých momentov bol tentoraz Kovac, necelé tri minúty pred koncom upravil na 70:61. To bol pre Haifu definitívny úder a Levice tak mohli oslavovať zaslúžený triumf.

Michal Madzin, tréner Patriotov: "Veľký zápas, s veľkými emóciami. Veľmi dôležitý úvod stretnutia, boli sme v hre a počas celých 40 minút sme zostali súdržní, čo bolo kľúčové. Vytvorili sme si náskok, o ktorý sme prišli, ale nespanikárili sme. Individuálne riešenia a tímový duch boli dôležité v každom okamihu, či už v útoku, alebo v obrane. Ako tím sme vedeli, že svojou robotou na palubovke to dokážeme udržať. Teraz držíme Karhu palce, aby nám ostala šanca do posledného zápasu."

Ak sa podarí v stredajšom stretnutí fínskemu Karhu Kauhajoki proti Budiveľniku Kyjev uspieť, tak v stredu 8. februára o 19.30 si to s ukrajinským tímom za istých okolností rozdajú o postupové druhé miesto v skupine práve Levičania.