Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lewandowski s aktom solidarity: V Katare bude nosiť kapitánsku pásku Ukrajiny

Aktualizované
Shevchenko s Lewandowskim po odovzdaní kapitánskej pásky na národnom štadióne vo Varšave.
Shevchenko s Lewandowskim po odovzdaní kapitánskej pásky na národnom štadióne vo Varšave.Profimedia
Kapitán poľskej futbalovej reprezentácie Robert Lewandowski (34) sa na blížiacich sa MS v Katare predstaví so špeciálnou, modro-žltou, kapitánskou páskou. Ide o znak solidarity s Ukrajinou.

Kanonier FC Barcelona si kapitánsku pásku prevzal na národnom štadióne vo Varšave. Odovzdal mu ju bývalý kapitán a tréner Ukrajiny Andriy Ševčenko. S ôsmimi gólmi najlepší strelec španielskej La Ligy tak nebude reprezentovať iba svoju krajinu, ale symbolicky aj tú, ktorej sa na 22. ročník majstrovstiev sveta nepodarilo kvalifikovať. 

Futbalisti Ukrajiny odohrali v júni baráž o postup do Kataru. V semifinále si síce poradili so Škótmi 3:1 (Jarmolenko, Jaremchuk, Dovbyk), no vo finále nestačili na Wales. O ich neúčasti na záverečnom turnaji rozhodol jediný gól. Po priamom kope Balea usmernil loptu do vlastnej siete hlavou Yarmolenko. 

"To, že tu môžem byť s Andriym, pre mňa veľa znamená. Na novembrových majstrovstvách sveta budem nosiť jeho pásku ako pripomienku, že ľudia na Ukrajine nie sú sami a zostávajú v našich myšlienkach," uviedol Robert Lewandowski

Bývalý útočník AC Miláno či Chelsea nastrieľal v drese národného tímu 48 presných zásahov. Odchovanec Dynama Kyjev sa po ruskej invázii aktívne zapája do podpory na obnovu krajiny. 

"V mene svojej krajiny sa chcem Lewandowskimu za tento akt solidarity a všetku prácu poďakovať," dodal 111-násobný reprezentant Ševčenko. 

Poliaci sa v Katare predstavia v skupine C. Turnaj odštartujú duelom proti Mexiku. Následne vyzvú Saudskú Arábiu a na záver skupiny ich čaká Argentína. Majstrovstvá sveta majú úvodný výkop 20. novembra o 17.00 hod., domáci Katar hostí Ekvádor.