Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mali sme vyhrať 7:1, hlási Kroos. Real napriek tomu vládne skupine F

Vinícius (na fotke vpravo) sa postaral o víťazný gól.
Vinícius (na fotke vpravo) sa postaral o víťazný gól.Profimedia
Brazílčania Rodrygo (21) a Vinícius Jr. (22) stáli za víťazstvom Realu Madrid v F-skupine Ligy majstrov nad Šachtarom Doneck 2:1.

Domáci od začiatku dominovali, keď mali držanie lopty takmer na úrovni 60 %. K tomu pridali 35 streleckých pokusov oproti iba 11 koncovkám Šachtaru.

Real premárnil celý rad šancí a nebezpečne nechal hosťom otvorené dvere na návrat.

"Bol to zápas, ktorý sme mali vyhrať 7:1," povedal stredopoliar Realu Toni Kroos. "Je ťažké uveriť, že sme vyhrali len 2:1 vzhľadom na šance, ktoré sme mali."

"Potrebovali sme sa sústrediť až do konca. Vyhrávali sme iba o jeden gól. Každá chyba by nás stála veľa síl," skonštatoval Nemec. 

Rodrygo poslal favorita do vedenia v 13. minúte strelou z uhla z hranice šestnástky. Dostal prihrávku od Viníciusa, predribloval pomedzi troch obrancov a potom presne vystrelil do ľavej časti brány.

Krídelník nasúkal za Real v Lige majstrov 11 zásahov. Vyrovnal klubový rekord Raúla Gonzáleza v tejto súťaži v počte strelených gólov vo veku do 21 rokov.

Vinícius o 15 minút neskôr zvýšil vedenie, keď po prekonaní ofsajdovej pasce zakončil skvelú kolektívnu akciu koncovkou zblízka.

Rovnaký hráč v nasledujúcich minútach nevyužil dve čisté príležitosti, čím dovolil hosťom znížiť krásnou akrobatickou trefou Oleksandra Zubkova.

Hviezdou druhého polčasu bol brankár Anatolij Trubin, ktorý sériou skvelých zákrokov zabránil Španielom zvýšiť náskok. Nepresadili sa ani Benzema, Valverde či Asensio.

Real vďaka triumfu získal z troch duelov v skupine deväť bodov. Šachtar je v tabuľke druhý so štyrmi bodmi, tretie Lipsko má o bod menej.

Oba celky sa stretnú opäť budúci týždeň vo Varšave, kde Šachtar pre situáciu na Ukrajine hostí európske zápasy.