Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Málo vídaný výsledok i strhnutý bod. Klein si hanbu na londýnskom UFC 286 neurobil

Klein sa musel prakticky celý duel vyrovnať s tržnou ranou.
Klein sa musel prakticky celý duel vyrovnať s tržnou ranou.Profimedia
Slovenský bojovník Ľudovít Klein (28) odišiel zo zápasu na londýnskom turnaji UFC 286 s málo vídaným rozhodnutím rozhodcov. Duel s Britom Jaiom Herbertom (34) v ľahkej váhe sa skončil remízou.

Klein mal byť miernym favoritom súboja aj vzhľadom na doterajšiu bilanciu v UFC (tri výhry a dve prehry proti opačnej štatistike súpera), ale priebeh to bol vyrovnaný.

Úvodné kolo začal Herbert highkickom, Slovák reagoval rovnakou mincou. Po minúte sa šlo na zem, kde k vážnejšiemu úderu neprišlo. V polovici prišiel up kick, "Lajošovo" nadobočie začalo krvácať, pozornosť mu aj napriek tomu zostala. Aj z dôvodu otvorenej rany išlo kolo číslo jeden na konto Brita.

V druhom to bolo naopak, keď slovenský bojovník bol aktívnejší a kombinácie nachádzali cieľ. Klein sa vyhol klinču, následne protivníkovi uštedril prednou rukou úder, ktorý ho dostal z rovnováhy. Herbert predvádzal dobrý pohyb, ale nevyhol sa ďalšej rane zozadu. 

Záverečná päťminútovka priniesla nepríjemné zásahy do slabín rodáka z Nových Zámkov, po ktorých domácemu zápasníkovi strhli arbitri jeden bod. Obaja borci striedavo útočili, v závere predviedol ofenzívu Herbert, ale Klein sa na zemi ubránil. Lepší koniec Britovi víťazstvo nepriniesol, rozhodcovia sa priklonili k remíze. Na zemi dominoval Herbert, v postoji zase Klein.