Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Man City i Real Madrid blízko postupu, PSG o prvenstvo s Benficou

Najzamotanejšia je skupina E, v ktorej bojujú Chelsea i AC Miláno.
Najzamotanejšia je skupina E, v ktorej bojujú Chelsea i AC Miláno.Profimedia
Futbalisti Paríža St. Germain nastúpia v utorok o 21.00 h v priamom súboji o priebežnú prvú priečku v základnej H-skupine Ligy majstrov. Rovnaký motív mal minulý týždeň aj ich predošlý duel na ihrisku Benficy Lisabon, ktorý sa skončil remízou 1:1.

Skupina H

Parížania zaznamenali nerozhodný výsledok i v sobotu v domácej lige. Na ihrisku Reims remizovali 0:0, keď hrali v druhom polčase bez vylúčeného Sergia Ramosa.

Proti portugalskému tímu budú v domácom prostredí favorit. Benfica ani raz v histórii nevyhrala súboj vo francúzskom hlavnom meste - dvakrát tam remizovala a v troch prípadoch prehrala.

Po necelom týždni sa v "háčku" stretnú aj Juventus Turín a Maccabi Haifa. Ich predchádzajúci duel bol o tom, kto získa prvé body v skupine. Juventus doma triumfoval 3:1.

Na všetky tri góly prihral Angel Di María, dva z nich strelil Adrien Rabiot.

"Di María je výnimočný hráč. Bol to jeho prvý zápas po dlhšom čase. Rabiot herne veľmi vyrástol, fyzicky dozrel a dostáva viac priestoru," poznamenal kouč Juventusu Massimiliano Allegri.

Skupina H
Skupina HFlashscore

Skupina G

V G-skupine zvíťazil Manchester City nad FC Kodaň 5:0, čím potvrdil stopercentnú bilanciu v skupine.

Dva góly strelil nórsky útočník Erling Haaland, ktorý skóroval v každom z troch duelov LM a s piatimi gólmi vedie poradie strelcov. Rovnako sa mu darí aj v anglickej súťaži, v ktorej nastrieľal už 15 gólov.

"To, čo predvádza, odkedy prišiel do tímu, snáď ani nie je ľudsky možné," povedal jeho spoluhráč Jack Grealish.

V úvodnom zápase s Kodaňou Haalanda nezastavil ani slovenský stopér Denis Vavro, ktorý odohral celých 90 minút. Vo víkendovom ligovom stretnutí proti Nordsjaellandu (1:1) hral do 56. minúty.

Kodaň sa jedného z najväčších favoritov súťaže pokúsi prekvapiť a vylepšiť si priebežnú štvrtú priečku.

Iba bod za remízu zo vzájomného stretu majú hráči Sevilly. Tí v predošlom zápase prehrali doma s Borussiou Dortmund 1:4 a okamžite menili trénera.

Julena Lopeteguiho nahradil Jorge Sampaoli. V lige remizovali s Athleticom Bilbao 1:1, po ôsmich meraniach síl sú so šiestimi bodmi stále v pásme zostupu.

Nemecký tím si cez víkend delil body s Bayernom Mníchov 2:2, keď manko 0:2 vyrovnal v nadstavenom čase.

Skupina G
Skupina GFlashscore

Skupina E

Prehru o tri zásahy z predošlého merania síl sa pokúsia odčiniť hráči AC Miláno, ktorí v E-skupine narazia na Chelsea.

Oba celky majú po štyri body, skupinu vedie Salzburg s piatimi. Milánsky tím sa na stretnutie proti Chelsea naladil ligovým víťazstvom nad Juventusom Turín 2:0.

Salzburg v úvode LM remizoval s Milánom aj Chelsea 1:1. Do čela ho vyšvihlo stredajšie víťazstvo nad Dinamom Záhreb 1:0.

Na pôde Chorvátov sa pokúsi získať ďalšie tri body, ktoré by mu pomohli k výhodnej pozícii pred druhými duelmi s Milánom a Chelsea.

Súhlasiť nebudú hráči Dinama. Obranca Záhrebu Dino Perič verí, že to bude iný zápas než v Salzburgu: "Doma sa cítime veľmi dobre. Už sme tu zdolali niekoľko veľkých tímov. Verím, že sa nám to podarí znova."

Skupina E
Skupina EFlashscore

Skupina F

Futbalisti Šachtaru Doneck nastúpia vo Varšave proti Realu Madrid s cieľom potvrdiť druhú pozíciu. V predošlom meraní síl prehrali 1:2, keď čelili výraznej hernej prevahe súpera.

"Real si zaslúžil vyhrať a možno aj streliť viac gólov. Hrali sme však statočne, riskovali a nakoniec sme mohli uhrať aj remízu 2:2," poznamenal tréner Šachtaru Igor Jovičevič.

Real je s deviatimi bodmi po troch súbojoch na prvom mieste skupiny. Darí sa mu aj v domácej súťaži. V La Lige sa víkendovou výhrou 1:0 nad Getafe bodovo udržal vedľa ligového lídra FC Barcelona.

Predošlý duel medzi RB Lipsko a Celticom Glasgow priniesol víťazstvo 3:1, ktoré znamenalo premiérové body pre nemecký celok. Zároveň zosunulo Celtic na poslednú štvrtú priečku skupiny.

Glasgow v sobotňajšom ligovom zápase zvíťazil nad St. Johnstone 2:1 a naďalej je prvý. Lipsku sa v nemeckej Bundeslige príliš nedarí, po remíze v Mainzi 1:1 je na 11. mieste.

Skupina F
Skupina FFlashscore