Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mayweather chystá v 47 rokoch exhibičný návrat do ringu, vyzve vnuka mafiánskeho bossa

Mayweather chystá návrat.
Mayweather chystá návrat.YURI CORTEZ/AFP
Bývalý neporazený boxerský šampión Floyd Mayweather chystá v 47 rokoch ďalší návrat do ringu. Hviezdny Američan, ktorý oficiálne ukončil kariéru v roku 2017, absolvuje tento víkend v Mexiku exhibičný zápas s o 16 rokov mladším krajanom Johnom Gottim III.

"Stále mi ide o boj. Budem bojovníkom až do smrti," vyhlásil Mayweather, bývalý najlepšie zarábajúci športovec sveta, na tlačovej konferencii k nadchádzajúcej exhibícii. "Na 47 rokov je v slušnej forme," uznal Gotti, vnuk mafiánskeho bossa Johna Gottiho, ktorý zomrel vo väzení v roku 2002.

Mayweather počas profesionálnej kariéry vyhral všetkých 50 duelov a získal svetové tituly v piatich rôznych váhových kategóriách. Posledný titulový zápas absolvoval v roku 2015 proti Andremu Bertovi, zatiaľ čo k oficiálnemu stretnutiu nastúpil naposledy v roku 2017, keď boxoval proti hviezde zmiešaných bojových umení Conorovi McGregorovi.

Odvtedy sa do ringu vracal len príležitostne v exhibičných súbojoch. Pred tromi rokmi si zmeral sily s YouTuberom Loganom Paulom.

Mayweathera počas tlačovej konferencie.
Mayweathera počas tlačovej konferencie.YURI CORTEZ / AFP