Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé rozhodol o troch bodoch PSG, ale finálové sklamanie z MS trvá

Mbappé rozhodol o troch bodoch PSG, ale finálové sklamanie z MS trvá
Mbappé rozhodol o troch bodoch PSG, ale finálové sklamanie z MS trváProfimedia
Futbalista Kylian Mbappé (24) povedal, že nikdy neprekoná sklamanie z finálovej prehry na MS v Katare s Argentínou (3:3 pp, 2:4 v rozstrele z 11 m). Francúz sa ale po návrate do zostavy Paríža Saint-Germain hneď gólovo presadil a zariadil triumf svojho mužstva.

Parížania si po viac ako mesačnej prestávke v najvyššej francúzskej súťaži pripísali zisk troch bodov. V 16. kole zdolali predposledný tím tabuľky Racing Štrasburg 2:1 vďaka Mbappého gólu v piatej minúte nadstaveného času z pokutového kopu.

"Mrzí ma prehra na MS. Nemyslím si, že sa cez to niekedy prenesiem. No povedal som spoluhráčom, že nie je dôvod, prečo by mal klub platiť cenu za neúspech národného tímu. Sú to dve veľmi odlišné situácie. Teším sa, že sa vraciam s víťazstvom a mám spojenie s klubom, fanúšikmi i tímom," povedal najlepší strelec z Kataru podľa agentúry AFP.

Mbappé strelil hetrik počas finále s Argentínou, ale ani to nepomohlo Francúzom obhájiť titul. Juhoameričania sa stali tretíkrát v histórii majstrami sveta, keď uspeli v penaltovom rozstrele. Dvadsaťštyriročný zakončovateľ má v aktuálnom ročníku na konte trinásť gólov. Je na čele tabuľky strelcov francúzskej Ligue 1.