Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Medvedev stratil iba tri gemy, suverénny bol aj Tsitsipas

Rus vybavil svojho amerického súpera za 90 minút.
Rus vybavil svojho amerického súpera za 90 minút.Profimedia
Do druhého kola prvého grandslamu v roku postúpil bez problémov finalista ostatných dvoch ročníkov Daniil Medvedev (26). Nezaváhal ani Grék Stefanos Tsitsipas (24).

Daniil Medvedev (Rus.-7) - Marcos Giron (USA) 6:0, 6:1, 6:2

Siedmy nasadený Daniil Medvedev, finalista Australian Open z uplynulých dvoch rokov, deklasoval Američana Marcosa Girona. Rus odvrátil všetkých šesť brejkbalov, ktoré si jeho súper vypracoval. 

"S dnešným zápasom musím byť spokojný. Marcos vie hrať dobre, takže som rád, že to takto vyšlo," pochvaľoval si turnajový štart Medvedev. V druhom kole vyzve domáceho Johna Millmana. Pôjde vôbec o ich premiérový súboj. "Ide o skvelého hráča, najmä tu v Austrálii. Je schopný hrať skvelý tenis. Musím sa pripraviť čo najlepšie," dodal ruský tenista.

Stefanos Tsitsipas (Gr.-3) - Quentin Halys (Fr.) 6:3, 6:4, 7:6 (6)

Tretí nasadený Stefanos Tsitsipas si poradil so 61. hráčom rebríčka Quentinom Halysom. Gréka čaká buď kvalifikant z Nemecka Yannick Hanfmann alebo Austrálčan s divokou kartou Rinky Hijikat. Pre Tsitsipasa to bolo piate víťazstvo v aktuálnej sezóne. Úvodné dva sety vyzneli hladko v jeho prospech, no v treťom ho Francúz potrápil až do tajbrejku. 

"Bolo to náročné. V treťom sete predviedol dobrý tenis. Trochu som stratil rytmusi pri podaní. Nečakal som, že ma dvakrát po sebe brejkne. Musel som nájsť spôsob, ako sa dostať z ťažkej situácie. Myslím, že ku koncu sa ukázal môj bojovný duch. Nemienil som sa vzdať," hlásil hrdo víťaz z Grécka.

Cameron Norrie (V. Brit.-11) - Luca Van Assche (Fr.) 7:6 (3), 6:0, 6:3

Tenista z Veľkej Británie predvádza od úvodu tejto sezóny výborný tenis. Na nedávnom United Cupe nespoznal príchuť prehry. V Aucklande sa prebojoval až do finále, v ktorom nestačil na Gasqueta. V Melbourne odštartoval tým najlepším spôsobom, keď zdolal Van Asscheho v troch setoch. V ďalšom kole sa stretne s opäť s Francúzom - Lestiennom.

Vasek Pospisil (Kan) - Félix Auger-Aliassime (Kan.-6) 6:1, 6:7(4), 6:7(3), 3:6

V kanadskom súboji "na ostrie noža" uspel 22-ročný favorit v štyroch setoch. Zápas trval až štyri hodiny. Auger-Aliassime nastúpi v ďalšom kole proti Slovákovi Alexovi Molčanovi, s ktorým v minulej sezóne ťahal za kratší koniec na turnaji v Marakéši.

Ďalšie výsledky:

Lloyd Harris (JAR) - Lorenzo Musetti (Tal.-17) 6:4, 6:1, 6:7 (0), 2:6, 7:6 (10:4)

Constant Lestienne (Fr.) - Thiago Monteiro (Braz.) 6:3, 7:6 (2), 6:3

Kompletné výsledky mužov na Australian Open