Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messiho v drese PSG uvidíme až o týždeň, pohárový duel aj bez Neymara

Aktualizované
Messi v týchto dňoch pracuje na návrate do zápasovej kondície.
Messi v týchto dňoch pracuje na návrate do zápasovej kondície.Profimedia
Argentínsky futbalista Lionel Messi (35) by sa mohol vrátiť do zostavy Paríža St. Germain na budúci týždeň. Tréner Christophe Galtier (56) verí, že kapitán majstrov sveta z Kataru bude pripravený nastúpiť v stredu 11. januára v domácom súboji 18. kola Ligue 1 proti Angers.

Na štvrtkovom tréningu chýbal Brazílčan Neymar, ktorý rovnako ako Messi vynechá piatkový pohárový duel proti treťoligovému Châteauroux.

Messi sa po veľkolepých oslavách v jeho rodnej vlasti, ktoré nasledovali po zisku titulu majstra sveta, vrátil v utorok popoludní do Paríža. Na druhý deň sa hlásil na tréningu PSG, kde mu pri príchode spoluhráči vytvorili slávnostný špalier a privítali ho potleskom. Športový riaditeľ klubu Luis Campos mu odovzdal na pamiatku triumfu na MS zlatú trofej s jeho menom. "Bol šťastný a trochu ho aj dojalo, že sa mu dostalo od nás takej cti. Máme šťastie, že máme v kádri takého hráča," povedal Galtier.

Tréner úradujúceho francúzskeho šampióna dodal, že 35-ročný útočník ešte nie je dostatočne fit, aby nastúpil v domácom pohári: "Leo včera a dnes trénoval. Samozrejme, v piatok ešte nebude hrať. Má za sebou neskutočný svetový šampionát, kde čelil náročným výzvam a ktorý ho stál množstvo fyzických síl. Rozprávali sme sa s ním a budeme robiť všetko pre to, aby bol pripravený na ďalší zápas. Veríme, že bude k dispozícii proti Angers."

Messi vzhľadom na oslavy v Buenos Aires i jeho rodnom meste Rosariu vynechal dva ligové zápasy svojho tímu. V tom druhom podľahol PSG na pôde Racingu Lens 1:3 a ukončil sériu 32 súťažných zápasov bez prehry.

Neymar absentoval na štvrtkovom tréningu, podľa Galtiera to bolo z preventívnych dôvodov. Brazílsky útočník, ktorý si na MS poranil pravý členok, má nariadený oddych a vynechá aj piatkový zápas.

Na tréningu chýbali aj najlepší kanonier MS v Katare Kylian Mbappé a marocký obranca Achraf Hakimi, obaja tento týždeň dovolenkujú v USA. "Neymarova absencia na tréningu bola plánovaná, ako tomu bolo u všetkých hráčov, ktorí štartovali na majstrovstvách sveta. Spolu s lekármi a fyzioterapeutmi sme sa rozhodli, že pri jeho problémoch s členkom potrebuje čas, aby sa zotavil," vyjadril sa Galtier, podľa ktorého by Neymar mal už o týždeň proti Angers nastúpiť.